FRA GORAN AZINOVIĆ: NISI TURISTA, NEGO HODOČASNIK

Nadahnut porukama Mladifesta o čistoći srca i jednostavnosti života, fra Goran Azinović, župni vikar na odlasku iz Čitluka u svojoj večerašnjoj propovijedi osvrnuo se na neka nepoželjna ponašanja DOMAĆINA i HODOČASNIKA, posebice onih koji traže komotnost, tempiraju večere i doručke u vrijeme programa u crkvi i tako, osim što sami ne idu, prijeće i samim župljanima odlazak na misu. 

Osvrnuo se i na one koji vrijeme provode na moru ili obilazeći starine…

Fra Goran im je kazao da su ovdje prvenstveno radi KRISTA, i da zato što prije od TURISTE postanu HODOČASNICI! Pozvao je sve hodočasnike iz zapadnih zemalja da se uče na primjeru skromnijih hodočasnika.

Također se prisjetio poginulih i stradalih hodočasnika iz Poljske i njih preporučio u molitve. Međugorje funkcionira jer je ovdje Gospa. O Ultri i tonama smeća koje ostanu iza nje se piše danima jer puni novčanike, a ne piše se o mnoštvu mladih u Međugorju koji mole, i iza kojih, kao jutros na Križevcu – ni jedan papirić nije ostao - kazao je između ostalog fra Goran u svojoj spontanoj i iskrenoj propovijedi u kojoj je dotaknuo mnogo 'ISTINE KOJA BOLI', ali koja se treba promijeniti ukoliko želimo doista UČITI OD ISUSA!

Cijelu propovijed poslušajte na linku: