Utjecaj ekrana na dječji mozak

U četvrtak 25. siječnja 2018. u 18. sati u širokobriješkom kinu Borak održano je interaktivno predavanje “Utjecaj ekrana na dječji mozak – Neurofeedback terapija“.

U organizaciji Centra za socijalni rad Široki Brijeg, prof. Ankica Baković, psiholog i psihoterapeut te voditeljica Centra za mentalno zdravlje u Livnu, u svom vrlo interesantnom, stručnom a pristupačnom predavanju imala je za cilj upoznati roditelje, ali i stručnjake koji rade s djecom u školama i vrtićima, s opasnostima i štetnostima prekomjernoga i preranoga korištenja suvremene tehnologije za djecu i njihov neurokognitivni razvoj. Više o važnosti odgovornog roditeljstva, o tome zašto su prve 3 godine najvažnije, što je to način života „na dodir“ i o još puno toga poslušajte u najavi ovog predavanja koju je autorica izrekla u emisiji Oaza života za Radio Mir Međugorje.

Iz vrlo stručnog ali i jednostavnog i pristupačnog predavanja izdvajam ovu misao koja mi se nekako najviše usjekla: „Mi roditelji smo poput zemlje, a dijete je sjeme koje je posijano u našu zemlju. Od toga kakve ćemo mu uvjete u zemlji osigurati. zavisi kakav će biti plod. Naravno i sjeme može biti oštećeno, ali ukoliko su uvjeti zemlje povoljniji i to oštećeno zrno ima bolju šansu za rast!!!