ZADIVLJUJUĆE! Pogledajte kako je ova muslimanka otpjevala “Ave Mariu” u čast prijateljstva

Video, koji je pravo svjedočanstvo snage prijateljstva, snimljen je u Indoneziji usred sve većih napetosti među religijama. Možemo ga pogledati zahvaljujući upravo onim društvenim mrežama kojima se često šire poruke mržnje i netolerancije.

Ne znam ništa o ovoj muslimanki, a o njezinoj prijateljici Chatarini Suvanti znam samo da je bila kršćanka koja je preminula i bila pokopana nakon rekvijema u Katedrali Blažene Djevice Marije u Bogoru. Kako se misa bližila kraju i spremali su se odnijeti Chatarinin lijes, njezina ju je muslimanska prijateljica otpratila predivno pjevajući Gounodovu Ave Mariu.Da smo barem čuli i posljednji dio.

Naravno, muslimani cijene i odaju počast Mariji, ali Isusa ne vide kao Krista Spasitelja. Imajući to na umu, ova pjesma, na ovom mjestu, nije mala stvar. To je predivna počast odanom i vjernom prijateljstvu, prijateljstvu koje ne poznaje razlike.

Facebook korisnik Budi Soehardi je objasnio da je njegov prijatelj prisustvovao sprovodu na kojem žena s videa pjeva svojoj najboljoj prijateljici Christini Suvanti. “Tog jutra sam prisustvovao rekvijemu u Katedrali u Bogoru. Kao posljednju počast (prije zatvaranja lijesa), jedna djevojka u hidžabu je vrlo emotivno otpjevala Ave Mariu. To je ljepota prijateljstva koje ne vidi razlike.”

Preveo i priredio medjugorje-info.com/Aleteia