Sadržaj s oznakom: Prijateljstvo

Objavljeno u Duhovni kutak | 17.9.2023.

Facebook prijatelji

Oni Facebook „prijatelji” koji stalno otkrivaju vlastitu intimu zapravo nam u stvarnosti ne mogu biti istinski prijatelji jer su u središte stavili selfije – svoju sliku, a ne sliku Božju, tj. drugu osobu, u konačnici Boga. Uz takve „prijatelje”, pitam se, tko uopće danas treba neprijatelje?

Istraživanja američkih znanstvenika sa Sveučilišta u Kaliforniji i Sveučilišta Yale pokazala su da prijatelje djelomično biramo prema njihovim genima, osobito one koji imaju utjecaj na naše ponašanje te da smo genetski sličniji svojim prijateljima nego potpunim strancima.

Pravi prijatelji su, kažu, blago, pa je važno znati tko su.

Objavljeno u Kolumne | 23.7.2022.

Tri vrste prijateljstva

Evo i mene i tebe. Nadam se da je treći među nama Krist.

Stvar nije u kontroliranju tuđih emocija, već vlastitih.

Svojom plesnom izvedbom zadivili su svijet i ostavili nas bez daha. Ona se zove Zoe a on Corbin i oboje imaju sindrom Down. Najbolji su prijatelji ali i plesni partneri kakve ne viđamo često.

Kada je 25-ogodišnji Byron ostao bez posla i djevojke, zapao je u tešku depresiju.

'Sud koji je izmislio sinkopu izmislio je i postupak koji traje četiri godine vezano za nesreću koju je doživio Andrej Bulat kao suvozač.

Video, koji je pravo svjedočanstvo snage prijateljstva, snimljen je u Indoneziji usred sve većih napetosti među religijama. Možemo ga pogledati zahvaljujući upravo onim društvenim mrežama kojima se često šire poruke mržnje i netolerancije.

Nihad Ahmetović je imam u Prozoru. Josip Dedić - svećenički kandidat.

Mnogi se žale da nemaju prijatelja.

Od prvog dana kad su se upoznali, Ashley je rekla Willu da ona i njezina sestra dolaze u paketu - a on je napravio prekrasnu gestu kod prosidbe

Vjerujem da je dosta ljudi koji žele živjeti dublji duhovni život zapravo zainteresirano za tematiku duhovnih prijateljstava. Pokušajmo ovdje navesti karakteristike pravog duhovnog prijateljstva, kako bi se mogla ispitati postojeća prijateljstva prema tim kriterijima i utvrditi autentičnost duhovnog prijateljstva.

Objavljeno u Poučne priče | 25.2.2017.

Prijateljstvo

Jedno od najljepših čovjekovih iskustava je prijateljstvo.

Ovog prijatelja želim svima koji ga nemaju, a koji ga već imaju da ga uvijek imaju uz sebe

Stranica 1 od 2