Promocija nove knjige Mije Barade u Širokom Brijegu

Sinoć, 16. studenog 2017. u 19 h, a u organizaciji udruge Mlado Sunce, u punom širokobriješkom kinu Borak je održana promocija knjige 'Tri koraka vjere', autora Mije Barade.

Agronom iz Hrvatske i priznati stručnjak za mandarine i krumpire, ali daleko poznatiji po svom katoličkom i misionarskom aktivizmu, ovaj put nam donosi djelo koje svaku našu, vjerom praćenu, situaciju dijeli na tri koraka, koji mogu preobraziti naš životom tj. donijeti nam Božji blagoslov. Prvi je korak prihvatiti situaciju u kojoj se nalazimo, drugim korakom zahvaliti Bogu za trenutnu životnu situaciju, gdje dajemo Gospodinu slavu i hvalu za naš životom, a plod toga je duboki mir, te u trećem koraku trebamo moliti da se Gospodin proslavi u toj situaciji (na taj način postajemo svjedoci divnih i velikih djela u našem životu).

Na promociji knjige, uz autora su izlagači bili psiholog Kristijan Kraljević i predsjednik udruge Mlado Sunce prof. Darko Bošnjak. Obojica su u svome izlaganju kazali kako su u djelu prepoznali i vlastite korake obraćenja i izgradnje vjere, kroz nekad lake, a nekad teške, ali uporne korake. Sami autor se također obratio publici, ne govoreći previše o djelu, koliko o vlastitom putu s Bogom, koji, bez obzira koliko nekad teško izgledao, je jedini pravi i ispravni put. Također je pozvao sve prisutne da odaberu i sami ići tim putem, jer nas samo taj put vodi u vječnost. Sigurni smo da je ovo tek jedan od puno sljedećih puta kada će nam autor primjerom vlastitog života pokazati za što, odnosno za Koga se isplati roditi, živjeti i umrijeti.

mijo-bradara-u-sirokom-brijegu.jpg