Luka Modrić s kapetanima Reala 'ponudio' pehar Djevici od Almudene

Nakon što je u subotu 1. lipnja u finalu Lige prvaka u Londonu svladao Borussiju Dortmund s 2-0, Real Madrid je ove nedjelje, na blagdan Tijelova, posjetio katedralu španjolske prijestolnice kako bi pobjedu i pehar darovao Djevici od Almudene, zaštitnici Madrida .

Prema madridskoj nadbiskupiji ove nedjelje, tim je u katedrali primio madridski nadbiskup, kardinal José Cobo.

U njoj su bili kapetani Kraljevskog kluba, među kojima je i Luka Modrić 'ponudili' pehar osvojen u subotu Djevici od Almudene, zaštitnici Madrida.

Nije prvi put da Real Madrid nudi Kup prvaka Djevici od Almudene. To su učinili 2018. kada su pobijedili Liverpool i 2022. kada su svladali istu englesku momčad .

U katedrali Almudena, koja je bila prepuna ljudi, kardinal je istaknuo kako vam cijela Crkva "koja hoda Madridom želi od srca čestitati ovaj kup (15. Real Madrid) i ono što on znači za vas i za naš grad".

“Čestitam na trudu i na radu cijele momčadi i trenera i cijelog kluba. “Sport je sredstvo za izražavanje talenta, ali i za izgradnju društva”, dodao je kardinal.

„Sada vas s velikom ljubavlju stavljamo pod plašt i pogled Djevice od Almudene, zaštitnice Madrida, kojeg nosite u svojim srcima. Brine se i poput dobre majke zauzima za svoju djecu, vjernike i nevjernike, istaknuo je nadbiskup.

Nadbiskup Madrida: Ne znam “u kojem bi timu Isus bio”
Kardinal je također priznao da ne bi znao “u kojem bi timu bio Isus, Sin Marijin, onaj kojeg nam ona pokazuje u svojim rukama”, ali “sigurno da i Isus želi biti prisutan i zahvaljivati ​​za ovaj pehar. “On nam pomaže prepoznati što je uistinu važno u životu i stvarima.”

“Marija pozdravlja ovaj kup i čini ga blagoslovom za vas, vaše obitelji, za navijače Real Madrida i za sve one koji cijene dobar sport koji pomaže stvaranju boljeg svijeta, bez ratova i bez nasilja”, istaknuo je kardinal.

Na kraju svog govora, kardinal Cobo je zamolio cijeli Real Madrid da nastavi “igrati dobar nogomet za sve, neka vas Djevica zaštiti, blagoslovi i brine za vas da budete blagoslov nade i ljubavi za sve. Hvala vam što tako igrate.”

Označeno u