Mateo Kovačić o vjeri, životu u Madridu, Modriću: ‘Nedjeljom idem na misu, a prije utakmice uvijek se pomolim’

Tri dana prije finala Lige prvaka između Liverpoola i Reala u Kijevu igrači obje momčadi bile su potpuno spremne za veliki okršaj. Raduje činjenica, i Hrvatska se time može ponositi, da će naš nogomet u finalu imati čak tri predstavnika. Za Real igraju Luka Modrić te Mateo Kovačić, dok u dresu Liverpoola čvrsto temelje obrane drži hrvatski stoper Dejan Lovren.

Ovaj mjesec je Mateo Kovačić napunio 24 godine, s obzirom koliko danas traje karijera nogometaša ”Kova” je tek u ranoj fazi svoje već sada bogate karijere. Pobjedi li ove subote s Realom Liverpool u Kijevu bit će to treći pehar Lige prvaka za našeg igrača otkako je prije tri godine došao iz milanskog Intera na Santiago Bernabeu.

Iako se konstantno piše kako bi Kovačić mogao napustiti Real, spominje se povratak u Italiju, nagađa se o velikim engleskim klubovima, međutim, ipak pod trenerom Zinedine Zidaneom dobiva sve veći prostor te ga je trener kraljevskog kluba ove sezone uveo u igru u 36 utakmica. U utorak je, kako smo već pisali, zaradio zajedno Lukom Modrićem, pljesak trenera na treningu.

Real je, prema pisanju portala goal.com/hr, organizirao dan za medije uoči subotnjeg spektakla, novinari su pogledali cijeli trening te su pitali igrače kako vide finale i mogućnost da treći puta uzastopno osvoje najveći klupski europski trofej. El Mundo i klupska televizija Real Madrid TV zanimanje su pokazali za Kovačića, koji je govorio o svemu pomalo, situaciji u klubu, životu u Madridu, vjeri….

Kako Kova provodi popodneva u Madridu?

“Moji dani su mirni. Volim spavati i kada mogu, imam siestu. Nakon toga, šećem sa suprugom ili Lukom i njegovom obitelji. Moja supruga i ja još nemamo djece pa imamo više vremena. Madrid je jedan od najboljih gradova na svijetu. Ljudi me svakodnevno prepoznaju na ulici, no imaju poštovanja. Sretan sam ovdje. Ritam života me podsjeća na Hrvatsku, više nego na Italiju gdje je prisutan stres.”

Kovačić ima običaj jesti u restoranima rezidencije?

“Valdebebas je sjajan! Niti jedan klub na svijetu nema ovo, nevjerojatno je. Doručkujem ovdje, trening imamo u 11 sati, a kasnije ručam ovdje sa suigračima.”

Kovačić je praktični vjernik, s čime se ponosi i o čemu rado svjedoči?

“Nedjeljom, kada ne igramo utakmice, idem na misu u jednu crkvu blizu svoje kuće. Prije utakmica se uvijek molim. To mi je jako važno.”

Koji su mu igrači najbolji u veznom redu na svijetu?

“Modrić i Iniesta. Najbolji su koje sam vidio. Gledao sam njihove video zapise i htio biti poput njih.”

Je li ”starosjedilac” Luka Modrić dao Mateo kakav savjet kad je iz Intera došao u Real 2015.?

“O nogometu malo njih, jer je govorio da sam spreman igrati u ovom klubu. Govorio mi je više o životu. Primjerice: ‘Nemoj poludjeti. Trebaš biti miran i imati hladnu glavu’. Samo sam morao slijediti taj primjer. Zbog toga i dalje nastavljam igrati ovdje, u Realu.”

O Luki Modriću…

“Nesumnjivo, najbolji nogometaš u našoj povijesti. On je nevjerojatan dečko, veliki prijatelj. Puno vremena provodimo zajedno od kada smo se susreli u reprezentaciji. Ponos je imati ga za prijatelja.”

O Svjetskom prvenstvu u Rusiji Kovačić je malo toga govorio koncentriran je isključivo na finale Lige prvaka. Posljednja je to prigoda Realu da ove sezone osvoji jedan trofej, s obzirom kako je Barcelona s Ivanom Rakitićem u Španjolskoj uzela sve što je uzeti mogla.

S kime se nakon Modrića Mateo najbolje slaže u Realu?

“Marcelo je jako simpatičan. Vesela osoba. Volim biti s njim, ali imam dobar odnos sa svima. Sergija Ramosa jako poštujem. Zadovoljstvo je imati ga za kapetana. On je pravi lider na terenu i izvan njega, odlično poznaje klub.”

Narod.hr