Monte Carlo: Održana misa na hrvatskom za Niku Kovača i suradnike

Monaco je u nedjelju gostovao kod Angersa i pobijedio, a do kraja ostaju još četiri kola. Niko Kovač napravio je sjajan posao jer momčad kojoj to nitko nije predviđao uveo je u borbu za naslov prvaka. No, petak je bio poseban dan za Kovača i suradnike – u Monte Carlu je održana sveta misa samo za njih.

“Niko Kovač me zvao, htio je da imam misu u Monte Carlu, rekao je da se žele ispovjediti i primiti svetu pričest. Baš sam samo za njih slavio misu. Bila su petorica iz kluba Monaco i Ante Đanan, Hrvat iz Villefranchea”, rekao je velečasni Stjepan Čukman, voditelj Hrvatske katoličke misije u Nici, za Sportske novosti.

Osim trenera Nike Kovača nazočili su njegov brat i pomoćnik Robert, te članovi stožera Goran Lacković, Vatroslav Mihačić i Jerko Mikulić.

“Nakon mise pred crkvom smo zamolili župnika da nas fotografira, u tom času stigao je i Danijel Subašić. Jedva sam ga prepoznao budući da je nosio masku. Danijela sam znao samo s televizije i bio sam jednom na utakmici Monaca kad je branio. Lijep je bio dan, ali brzo sam rekao: “Dečki oprostite, moram ići jer u 19 sati moram biti kod kuće, budući da je na snazi policijski sat“. Otkako je Kovač trener Monaca dosad nije mogao sudjelovati na misi na hrvatskom jeziku jer ja sam sad prvi put dobio pravo dolaska iz Nice u Monte Carlo, inače se imamo pravo kretati samo u krugu deset kilometara. Za to mi je trebala posebna potvrda biskupije. Ni prošlu niti ovu godinu policija me nije zaustavila, sada jest, kad sam se vraćao iz Monaca. Imao sam papir i nije bilo problema”, dodao je velečasni Čukman.

“Dvadesetak godina sam ovdje. Dario Šimić je sa suprugom i djecom stalno bio na misi kad je igrao za Monaco. Zgodno mi je bilo vidjeti kako mali Roko zabija golove za Lokomotivu, a sjećam se jednog Uskrsa kad je bio dijete i hvatao je svu djecu po crkvi koja su bježala”, prisjetio se velečasni Čukman za Sportske novosti.

Označeno u