Božićno čudo! Djevojčica pobijedila rak

Dijagnosticiran joj je rak u zadnjem stadiju, ali Chloe Cress se usprkos svim prognozama uspjela vratiti kući izliječena.

Chloe Cress je 14-godišnja djevojčica koja živi u Tennesseeju, SAD, a najveća želja joj je da postane glumica i televizijska zvijezda, piše Aleteia.

Zvijezda je već postala jer je njezina nevjerojatna pobjeda u borbi protiv raka zainteresirala medije diljem Sjedinjenih Država. Ono što se dogodilo pravo je “čudo“ Božića.
Chloe je bila u bolnici St. Jude u Memphisu od lipnja 2018. godine. Prema medicinskim izvještajima, dijagnosticiran joj je rak IV. stadija. Točnije, riječ je o alveolarnom rabdomiosarkomu koji pogađa sve mišiće tijela.

Na fotografijama koje možete pogledati OVDJE,  može se vidjeti kako su Chloé i njezina obitelj živjeli u borbi protiv raka.

Njezin povratak kući pravo je "čudo"

Chloein otac priznaje da je obitelj neizmjerno sretna zbog njezinog oporavka. Nisu znali hoće li se ikada vratiti kući, a sada su to doživjeli i to u vrijeme Božića. "To je čudo", rekao je.

Nada za drugu bolesnu djecu

Chloe je sazrela tijekom ove godine i pol bolesti. Svjesna je svega što joj se dogodilo i da je bila u jako lošem stanju. Sada smatra da njezin slučaj može pomoći drugoj djeci i njihovim obiteljima da pronađu nadu. "Želim biti poznata kako bih bila uzor", rekla je Chloe.
Chloein otac kaže da tijekom svih tih mjeseci provedenih u bolnici nikad nije nedostajalo snage i optimizma, a sada njegova kći to može reći pred kamerama kako bi ohrabrila druge u borbi protiv raka čak i ako je prognoza loša.

Strašan rak

Chloein rak započeo je šepanjem, prešao je na vrućicu te je nakon nekoliko medicinskih pretraga podvrgnuta kompjutoriziranoj aksijalnoj tomografiji (CT) u kojoj je pronađen velik tumor u blizini Chloeina srca, a proširio se na jednjak i nekoliko kralježaka kralježnice, što je uzrokovalo bol u leđima.
Sada se Chloe mora odmarati u krevetu do sljedećeg srpnja, tako da još neće moći pohađati školu. Međutim, i ona i njezin otac razumiju da je to dio procesa koji je potreban kako bi se njezino tijelo u potpunosti oporavilo.
U Chloeinom slučaju njezinom “božićnom čudu“ pridonijeli su i njezini psi koji su joj pomogli da bude dobro raspoložena posljednjih godinu i pol dana u bolnici.

Prevela Erika Radovic/Medjugorje-info.com