ČUDO Dobio opeklinu na ruci u obliku ruke svetog Šarbela

Gospodin je po svetom Šarbelu učinio stotine tisuća čuda još dok je bio živ kao katolički monah i pustinjak, a ona su se nastavila i nakon njegove smrti 24. prosinca 1898. sve do danas u više od 133 zemalja diljem svijeta.

Čuda su se pomogla oboljelima od raka, invalidima, mentalno bolesnima i umirućima, a milost Božju po svečevu zagovoru nisu osjetili samo katolici i ostali kršćani, već i muslimani, budisti, hindusi, židovi, ateisti…

Samostan Svetog Marona u Annayi, koji se nalazi u libanonskim planinama, prima stotine tisuća pisama svake godine od ljudi koji žele podijeliti svjedočanstva o čudima, izlječenjima i čudesima koja su se dogodila po zagovoru svetog Šarbela. Ova brojka ne uključuje stotine tisuća poruka e-pošte, telefonskih poziva, tekstova, facebook poruka koje prima samostan. Bilo bi gotovo nemoguće napisati i opisati svako čudo koje je libanonski svetac učinio za vrijeme i nakon svog ovozemaljskog života, ali evo samo nekoliko svjedočanstava.

Raymond Nader proveo je godine u potrazi za smislom života i boravio u starom pustinačkom samostanu. Tijekom jedne molitve imao je iskustvo mističnog svjetla i dobio opeklinu na ruci u obliku ruke svetog Šarbela .

- Od tog trenutka, 10. studenog 1994. godine, otisak ruke na lijevoj ruci više je puta izblijedio, ali se ponovno pojavio, posvjedočio je Nader.

Dr. Nabil Hokayem, plastični kirurg iz Bejruta, tri je puta pregledao otisak na Naderovoj ruci: najprije 1994., ubrzo nakon njenog pojavljivanja, a potom u proljeće 1995. i ljeto 1996. godine.
Rekao je da po njegovom profesionalnom mišljenju otisak opekline trećeg stupnja, u obliku onoga što se činilo "poput pet prstiju, kao da netko drži [Nadera] za ruku ."
Opeklina trećeg stupnja je jaka i uništava i gornji i donji sloj kože, a utječe i na temeljno tkivo. No, dr. Hokayem je rekao da opekotina na Naderovoj gornjoj lijevoj ruci ne prolazi kroz faze izlječenja tipične za tešku opekotinu.

„Vidio sam i liječio stotine opečenih ljudi; Kažem vam, nikad nisam vidio tako nešto. Bio sam zaista zaprepašten" - rekao je.
Liječnik je rekao da je prvi put kad je vidio opekotinu, htio liječiti i poviti kao i obično, ali Nader je odbio rekavši da ga to ne smeta. Osim nedostatka boli, liječnik je objasnio da je neobično da opeklina ne ostavlja ožiljak, već će samo polako izblijed sve dok „potpuno ne zacijeli“.

opeklina-sveti-sarbel-1.jpg

Nader je rekao da i dalje ima natprirodne vizije od onog prvog iskustva u pustinji prije gotovo 25 godina, ponekad imajući i viđenje libanonskog monaha i pustinjaka, svetog Šarbela, "u aureoli svjetlosti." Kaže da se s vremonom blijedi otisak ruke pretvorio u tamnocrvenu opekotinu kao što se dogodilo pri prvom pojavljivanju.

Nakon godina pokušavajući pronaći svoju svrhu putem znanosti, ovo je iskustvo "duboko promijenilo sve u mom životu", rekao je Nader, napomenuvši kako misli da je sv. Šarbel, koji je živio kao pustinjak u libanonskim brdima 26 godina, "ima samo jednu poruku. On pokazuje Isusa Krista, pokazuje Boga.", piše na Facebook stranici "Sluga Božji  fra Ante Antić"

Označeno u