Čudo po zagovoru kardinala Stepinca

Jednog sam dana osjetio bolove iza desnog uha. Najprije sam pomislio da je to od propuha ili nečeg sličnog.

Bol je potrajala tjedan dana.

Nakon toga sam, jednog jutra, dok sam se brijao, primijetio da mi je lijeva strana lica potpuno omlohavila. Bilo je tragikomično, kako sam izgledao, kao da sam imao moždani udar, pa mi se lijeva strana lica 'objesila'. Moja me supruga, koja je specijalist hitne medicine, odvela kod neurologa u kliničku bolnicu Sveti Duh u Zagrebu. Na pregledu je ustanovljeno da ne mogu micati lijevom stranom usta, pa sam kod žvakanja hrane morao prstom premještati hranu iz lijeve u desnu stranu ustiju. Lijevo oko nisam mogao zatvoriti do kraja, bilo je otvoreno dva mm. Jedva sam malo mogao dići lijevu obrvu, naborati čelo, a nisam se mogao nasmijati 'na lijevu stranu lica'. Kapak mi je napola visio preko oka. Preko noći sam morao u oko stavljati mast i preko oka nositi plastičnu 'komoricu' zalijepljenu mikroporama. Šalio sam se s djecom da s vlažnom 'komoricom' preko oka izgledam kao Borg iz serije Zvjezdane staze. Liječnica neurolog mi je odredila fizikalnu terapiju u trajanju od dva tjedna.

Petog sam dana, nakon fizikalne terapije otišao na Trg bana Jelačića. Osjetio sam potrebu pomoliti se u katedrali. Došavši u katedralu, u obilasku njenih oltara, zastao sam kod groba blagopokojnoga kardinala, blaženog Alojzija Stepinca. Pomolio sam se za njegov zagovor kod Isusa da mi ozdravi lice. Sljedećeg sam dana na fizikalnoj terapiji primijetio da mi je mnogo bolje, a osmog mi se dana lice vratilo u 'normalu', izgledao sam kao i prije. (Prognoze liječnika su bile da će mi se lice 'poboljšati' za otprilike tri mjeseca, da će se donja strana 'poboljšati' za 40%, a gornja za 60.) Fizioterapeutu sam rekao da želim otići na pregled kod specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, jer sam zdrav i fizikalna mi terapija više nije potrebna.

ŠTO SI TO S NJIM UČINIO?

Za vrijeme pregleda, liječnica je upitala fizioterapeuta, što je to sa mnom učinio, da se osmi dan terapije stanje moga lica vratilo u 'normalu'. Ja sam šutio, znao sam da bi moje objašnjenje o čudu po zagovoru blaženog Alojzija Stepinca naišlo na nerazumijevanje i Bog zna kakve komentare na račun mog 'praznovjerja'. Poslao sam o ovome čudu e-mail mons. Batelji, ali nikada nisam od njega dobio odgovor. Znam zašto je to, ali to nekom drugom prilikom. Nakon toga sam, da se na neki način 'odužim' blaženom kardinalu, dao intervju s fotografijom u Glasu Koncila o tome tko je trovao blaženog Alojzija Stepinca, da se potvrdi da su ga otrovale jugoslavenske vlasti. Znao sam da time izlažem sebe i svoju obitelj, ali Bog je uvijek na strani istine i čuva onog koji govori istinu.