Dirljivo svjedočanstvo p.Marka Glogovića: Dva sam tjedna nagovarao jednu ženu da ne pobaci, a Bog je učinio čudo u dvije minute

Zove me mladi oženjeni otac jednog djeteta, te plače kako je drugo dijete „prebrzo došlo“ i njegova se supruga sprema na abortus. Vapi da mu pomognem da ju uvjerim kako je to veliko zlo i kako nema razloga da se takvo što učini.

Tražim i dobivam njezin broj i s njegovim dopuštenjem zovem suprugu. Kroz dva puna tjedna svako smo se malo čuli, a ja sam joj pokušao objasniti čudo i blagoslov i tajnu i dar života, s teološke, filozofske, ekonomske, političke, medicinske, biblijske, antropološke, apologetske i svake druge strane.

Slušala je, nešto prihvaćala, nešto osporavala, no na kraju svega šalje mi poruku: „Hvala na svemu, ja sutra ipak idem u bolnicu, oprostite mi, jednostavno nisam spremna na drugo dijete. “Kleknuo sam i upitao se, u čemu sam pogriješio? Zašto nisam mogao doprijeti do te majke, koja priznaje kucanje još jednog srdašca u sebi, ali ga ne prihvaća? Nisam se ipak predao.

Nazvao sam nekolicinu vjernih vjernika i zajedno smo organizirali noćno bdijenje. Baš smo žestoko slavili i plakali pred Bogom, slamali smo srca u vapaju, tražeći Ga da On na svoj način i u svoje vrijeme, spasi ovo svoje najmanje dijete te sve one koji ga ne žele… Jer, očito, moje riječi ili nisu bile i Njegove već samo moje ili mi je kroz ovu priliku Gospodin htio otkriti i nešto dublje i veće. Na primjer to, da previše stavljam na svoju pamet i uzdam se u svoje iskustvo i talente više nego li u Njega…

I što se dogodilo?

Ujutro me zove majka, te mi sva potresena priča kako se uputila u bolnicu s novcima, no na samom izlazu iz stana kaže joj sinčić: „Mamica, sanjao sam da ću dobiti seku… Kad ćeš mi roditi seku?“

Žena se zabetonirala na vratima, znajući da nitko nije znao za trudnoću, osim muža, te potpuno sigurna kako se o bebi nije pričalo pred malenim sinom, koji uostalom i ništa ne bi shvatio, zbog svoje dobi. U trenutku je prihvatila znak i glas Božji upućen preko djeteta, te mi je javila kako joj je sada sve jasno i pita na koji račun udruge može uplatiti novce (1800 kn: cijena života nevinoga) određene za pobačaj…!

Meni je trebalo dva tjedna, Gospodinu dvije minute. Još jednom mi je pokazao kako ja trebam ozbiljno moliti, a On će ozbiljno raditi. Zar to nije čudo? Imamo pravo na ovakva čuda! Gospodin nam je blizu! Podučava nas i podupire, krijepi i vodi. Blago Njegovima!


P. Marko Glogović rođen je 14. listopada 1976. u Zagrebu. Široj je javnosti poznat kao pro-life aktivist, pisac i tajnik Hrvatske pavlinske provincije. Teologiju je završio u Poljskoj, a zaređen je 2002. u Zagrebu. Kroz razne projekte i pothvate već više od 20 godina promiče dostojanstvo ljudskog života i staje u obranu nerođene djece, a kroz to živi pavlinsku karizmu.
Označeno u