Dječak čudesno ozdravio od raka po zagovoru Svetog Padre Pija

Njihov sin je pobijedio u borbi protiv raka po zagovoru Svetog Padre Pija iz Pietrelcine

Molili su se Svetom Padre Piju i prije nego li su shvatili zašto.

Je li zaslužna medicina, čudo ili oboje? Prosudite sami. Brazilka Greicy Schmitt, majka troje djece, nedavno je podijelila svoje svjedočanstvo o tome kako je njezin najmlađi sin, Lazaro, pobijedio u borbi protiv raka nakon što se obitelj molila za zagovor Svetog Padre Pija iz Pietrelcine.

Njezino svjedočanstvo objavljeno je na jednom brazilskom Instagram profilu koji je posvećen talijanskom svecu, @opadrepio.

Sve je počelo u listopadu 2016. godine kada se posvećeni član lokalne katoličke zajednice “Put” (“O Caminho” na portugalskom) sastao s obitelji dječaka nakon mise u njihovoj župi. Pitao ih je kako se zove njihov najmlađi sin i rekao im da se mole za njega Svetom Piu. Obitelj do tada nije čula za talijanskog sveca, ali su vrlo brzo naučili sve o njegovom životu i s entuzijazmom prihvatili štovanje ovoga sveca, velikog čudotvorca Padre Pia.

Tada još nisu znali zašto su Lazaru potrebne molitve, no čini se da je Duh Sveti ušao u srce i um posvećene duše. U svibnju 2017., Lazaru je sa samo godinu i pol dijagnosticiran retinoblastom (maligni tumor u oku) te su sve molitve poprimile novo značenje. Greicy je u svom svjedočanstvu rekla: “Naša vjera i povjerenje u Svetog Padre Pija donijeli su nam snage”.

Mali Lazar je devet mjeseci bio podvrgnut operacijama i liječenjima. “Nakon posljednjeg ciklusa kemoterapije zamolila sam Svetog Pija vječnu zaštitu za Lazara, a obećala sam mu da ću donirati jednu njegovu sliku zajednici ‘Put’.”

Obećanje je izrekla u siječnju 2017. godine, a sliku je donirala na spomendan Svetog Padre Pija, 23. rujna iste godine.

Lazar je izliječen od raka, živi sa svojim roditeljima i braćom Joãom i Augustom u Parani, na jugu Brazila. Sva trojica dječaka su ministranti i vole jahati konje.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Testemunho IMPACTANTE que recebemos via direct. Leiam, arraste pro lado e vejam todas as fotos: Em outubro de 2016, nossas vidas começam a mudar. Quando um consagrado da fraternidade o caminho, nos procura ao final de uma Santa Missa em nossa paróquia, pedindo o nome do nosso pequeno Lázaro, nos orientou muito oração para ele, e nos apresentou padre Pio ( o qual não conhecíamos) e fomos sedentos conhecer sua vida, sua história. Em maio de 2017, Lázaro foi diagnosticado com um câncer maligno, retinoblastoma ( câncer nos olhos), a nossa fé e a segurança na intercessão de Padre Pio nos deixou fortalecidos. Foram 9 meses de tratamento ( no início Lázaro teve que fazer a enucleação do olho esquerdo). Ao final da última quimio, fiz minha promessa ao padre Pio , pedindo sua eterna proteção ao Lázaro, e assim teria uma linda imagem dele no noviciado dos irmãos ( fraternidade o caminho). Essa promessa foi feita em janeiro de 2017 e cumprida no dia de padre Pio 23/09/2017. Promessa cumprida, foto com um ano de promessa, de um pequeno filho espiritual, que enfrentou o câncer com ano e meio. E pela grande intercessão de padre Pio e nossa senhora teve a cura, e depois de 9 meses sem quimio cumprimos nossa promessa. ✅Testemunho enviado ao Instagram @opadrepio por Grecy Schmitt, mãe do pequeno Lázaro. ✅ Quem quiser conhecer o Lázaro e seus irmãos é só seguir: @irmaoscavaleiros Obs: Lázaro hoje é coroinha, sua família é de Corbelia, Paraná. A foto com os freis foi feita pela mãe no dia que pagaram a promessa, está desfocada pq ela estava tremendo de emoção. (Tb trememos e nos emocionamos aqui quando recebemos o testemunho) Por favor, marque o maior número de pessoas possível para ler este testemunho. Obrigado! #catolicos #catolico #nossasenhoraaparecida #sanpiodepietrelcina #cancaonova #milagres #igrejacatolica #nossasenhora #padrepauloricardo

Objavu dijeli SÃO PADRE PIO DE PIETRELCINA (@opadrepio)

Neki će reći da je Lazar izliječen isključivo zahvaljujući liječnicima, ali ne smijemo zaboraviti da Bog često djeluje kroz ljude.

Posredovanje Svetog Padre Pija pomoglo je obitelji da ne gubi nadu i da ostane jaka. Vjerujemo da je Sveti Padre Pio zadobio Božju milost kako bi vodio liječnički tim u liječenju Lazara i ojačao njegovo zdravlje.

Neka vjera koja je vodila obitelj Schmitt kroz teško razdoblje i koja ih je ojačala i dala im snage zauvijek bude njihov temelj i oslonac. Neka Sveti Pio nastavi čuvati Lazara i njegovu braću, Sveti Padre Pio, moli za nas!


Od brojnih ozdravljenja koja je od Boga Padre Pio još za života isprosio, jedno od najcitiranijih je ozdravljenje slijepe djevojčice koja je nakon što je primila pričest iz ruke o. Pija progledala – a da nije imala zjenica. Oca Pija tijekom života nisu štedjeli klevetnički glasovi. Jedan od predvoditelja nesnošljivosti prema njemu bio je i lokalni liječnik koji se smrtno razbolio. Na opće zaprepaštenje, o. Pio se odazvao na molbe nekih vjernika da ga posjeti. O. Pio ispovjedio je svojeg »neprijatelja« koji se obratio, a nakon tri dana liječnici su ustanovili da se karcinom povukao. 

Godine 1962. u Poljskoj posljednje je dane života brojala Wanda Poltawska, vjernica koju je izjedao rak grla. Poljski biskup Karol Wojtyla na latinskom je jeziku ocu Piju (koji je tada bio prilično u nemilosti Crkve) poslao pismo sa zamolbom da moli za njezino ozdravljenje. Nakon deset dana rak je u potpunosti iščeznuo. 

Svijetom se i dalje događaju čuda po zagovoru sv. oca Pija, a njegovi biografi vjerojatno nikad neće obraditi sva koja su se dogodila još za njegova života. Danas se pouzdano zna da je imao i dar bilokacije. Nikako drukčije ne mogu se objasniti svjedočanstva vojnika iz Prvoga svjetskog rata kojima se, posvjedočili su, na bojištu ukazao o. Pio i spasio ih od udara granate. 

Prevela Erika Radovic/medjugorje-info.com