Fra Damir Pavić: Da nije bilo Međugorja, ne bi postao svećenik

Fra Damir Pavić je bio gost na Radiopostaji MIR Međugorje, u emisiji Zrcalo, urednice i voditeljice Marije Dugandžić, Razgovarali su na temu Međugorje – 33 godine milosti, jesmo li razumjeli i prihvatili, župa, crkva u Hrvata općenito, odjeci u svijetu.

Inače, ovaj fratar je imao 10 godina kad se Gospa ukazala, s nostalgijom se prisjetio prvih dana Ukazanja i hodočašća sa svojom obitelji. Kaže kako se uvijek u njegovoj obitelji molila krunica, ali to njemu ponekad i nije izazivalo radost, majka ga je morala nagovarati, međutim, svjedoči kako je u Međugorju osjetio radost molitve krunice. Molio je krunicu u crkvu, na Podbrdu i Križevcu i ovdje je naučio moliti srcem. Kaže, kako je osjećao slobodu jer je lijegao i ustajao se s krunicom u ruci, bio je lišen svega, ništa nije osjećao osim vatre u srcu dok moli krunicu.

Fra Damir se prisjetio svog svećeničkog poziva, kaže da je to bio doista težak put za njega. Nakon početnog zanosa je i pokleknuo, bježao je od Gospinog poziva, ali se na kraju opet u Međugorju vratio njemu i danas je 10 godina njegovog sretnog redovništva.

Za Međugorje ističe kako ovdje nema prijekora, samo mir bez obzira koliko grešan bio. Majka je majka, ona nikad ne sudi, uvijek čeka i želi da joj djeca dođu.

Celibat je česta tema današnjih medija, fra Damir daje zanimljivo svjedočanstvo kako on to doživljava te ističe kako ne može zamisliti svoje svećeništvo bez Marije.

Urednica emisije Zrcalo sa svojim gostom govori i o mogućnosti navikavanja na milost u Međugorju i kako se oduprijeti da nam milosti koje doživljavamo ovdje ne postane navika.

Emisiju Zrcalo u kojoj je gostom bio fra Damir Pavić poslušajte u nastavku: