Gospin zagovor spasio djevojku

U vrijeme Francuske revolucije,kada su se pokvareni Francuski vojnici skitali svim krajevima Francuske.

Tako je jedna skupina vojnika došla pred jednu osmaljenu kuću i u dvorištu našli skromnu i stidljivu djevojku. Čim je djevojka ugledala razuzdane vojnike pobježe u goru. Trčala je što je brže mogla,a i vojnicu su trčali za njom. Dugo je trčala te je počela malaksati od umora. Ali unatoč premorenosti,uspela se na visoko brdo,ispred nje je stajao ponor, a iza nje su već blizu bili vojnici. Tada djevojka podiže pogled prema nebu i iz dna duše zavapi pomoć Majke Božje. O prečista Djevice Marijo,pomozi mi u obrani djevičanstva koje si i Ti tako posebno cjenila. Daj mi snage da sačuvam svoje djevičanstvo.

Tada vojnici siđoše na mjest gdje se djevojka bacila i nađoše je dolje u ponoru kako kleči i zahvaljuje Blaženoj Djevici Mariji što ju je spasila od tako teške pogibelji,duševne i tjelesne.

Vojnici su bili zadivljeni tim čudom i nisu se usudili ni dotaći je. Obratili su se kajući se za sve grijehe i počinjene zločine. Na onom mjestu svojim novcem su sagradili divnu kapelu u čast Majci Božjoj i na spomen toga čudesnog događaja.