Krševan Santini: Nisam megaloman, imam stan, auto, a mogu pojesti samo jedan ručak na dan

Jedina vrlina kojom se čovjek ne može pohvaliti je skromnost a ona bi važila za zadarskog vratara Krševana Santinija koji je u intervjuu za 24 sata dao izjavu koju bi trebalo dobro zapamtiti.

Treneri, djeca, roditelji... svi oni koji teže vrhunskim rezultatima, sanjaju o uspjehu i milijunskim ugovorima, prije svega toga, trebali bi znati da su prioriteti posve drugačiji. Skromnost je jedna od vrlina koja krasi braću Santini a takav profil sportaša zaslužuje naslovnice jer ima kvalitete da bude uzor generacijama.

Krševan i Ivan Santini svojim primjerom nam to pokazuju.

- Nisam megaloman, imam stan, auto, a mogu pojesti samo jedan ručak na dan. Tako smo odgojeni i ja i brat. Evo, imao je Ive kombinaciju za Kinu, imao bi plaću od šest milijuna eura na godinu, ali je odbio. Ima ženu i djecu, nije želio zbog novca sve poremetiti. Ja sam zaradio puno manje, ali imat ću za jesti i piti, a djecu ću odgajati tako da budu skromni, da im ne moram baš sve pružiti. Omogućit ću im obrazovanje, a dalje neka se sami muče. Ni ja i Ive nismo imali sve, pogotovo u vrijeme rata. Bilo je dana kad smo imali samo za hranu, mama i tata niti to uvijek, bili su i gladni. Zadnji novac su dali za pištolj kojim je tata krenuo u obranu Hrvatske. I to nas je naučilo da cijenimo ono što imamo, izjavio je Krševan Santini, vratar Intera za 24 sata.