„Međugorje glavni grad nježnosti svijeta“

Supružnici iz Karlovca, Katarina i Mladen Skukan svake godine u rujnu se odlučuju svoj godišnji odmor iskoristiti za hodočašće u Međugorje.

U programu radiopostaje „Mir“ Međugorje kazali su da su prvi put došli u Međugorje 4 ili 5 godina nakon početka ukazanja. „Prilikom prvoga susreta s Međugorjem osjetio sam poseban mir, što mi je ostalo u sjećanju. Ovdje čovjek odmara dušu s Gospom, moli se, to je pravi odmor.

Ja kažem da je Međugorje glavni grad nježnosti svijeta. Mi ćemo  uskoro otići, ali nastojimo duhovno živjeti Međugorje u svome domu i na radnom mjestu“, kaže Mladen, a njegova supruga Katarina dodaje kako oni za vrijeme svoga godišnjega odmora traže Boga: „Sjećam se prvoga dolaska u Međugorje.

Bila sam pomalo ljubomorna na svoga supruga, jer je on opisivao susret s Međugorjem ljepšim riječima nego sam ga ja osjetila. Dugo sam se propitivala zašto je to tako. I jedan svećenik mi je rekao da je to Božja milost, ne možemo mi ništa po svojoj volji“, kazala je gospođa Skukan te dodaje: „Svaki dan tijekom hodočašća u Međugorju smo na Brdu ukazanja, idemo i na brdo Križevac. Svakodnevno sudjelujemo na svetoj misi i krunici“.