Mladi reprezentativac Irske: S Brda ukazanja vratio sam se ispunjen neobjašnjivim mirom

Tradicionalno tijekom Velikog tjedna, a poglavito u Svetom trodnevlju i na Uskrs, u Međugorje pristižu brojne skupine hodočasnika iz svih krajeva svijeta.

Prema podacima Informativnog centra Mir, dolazak u to svjetski poznato marijansko mjesto molitve najavile su hodočasničke skupine iz Irske, Paragvaja i drugih zemalja.

Tisuće hodočasnika

Svakodnevno od blagdana Cvjetnice autobusima i osobnim automobilima u Međugorje pristižu vjernici iz Hrvatske i iz BiH. U Međugorju trenutačno boravi nekoliko tisuća hodočasnika sa svih strana svijeta koji baš u tom svjetski poznatom Gospinu svetištu žele ozbiljno i u duhu promišljati o otajstvima Velikoga tjedna - danima Kristove muke, trpljenja, smrti i uskrsnuća te svetkovinu Isusova uskrsnuća dočekati i proslaviti molitvom u okrilju međugorske Kraljice Mira. U ovom tjednu brojne skupine različitih govornih područja svakodnevno pohode Brdo ukazanja, Križevac, Majčino selo, Vrt sv. Franje, kip Uskrslog Spasitelja te nazoče svetim misama i molitvama u samom svetištu Kraljice Mira.

Nakon boravka u svetištu hodočasnici ističu da ih Međugorje čini sretnijim i boljim ljudima i vjernicima.

Ispred međugorske župne crkve sv. Jakova zatekli smo skupinu učenika - sportaša Srednje škole Loretto Millford iz irskog grada Donegala, koji su na hodočašće u Međugorje došli sa svojim prof. Michaelom McGroartyjem. S njima je bio i njihov kolega, inače mladi nogometaš Rory O’Donnell, koji igra za nogometnu reprezentaciju Irske do 18 godina. - Mi smo skupina mladih iz Irske, iz grada Donegala, od kojih su mnogi sportaši. Čak jedan od njih igra za nogometnu reprezentaciju Irske. Ja sam prvi put u Međugorje došao 1997. godine i od tada sam dolazio 17 ili 18 puta.
Peti dolazak

Ovo mi je peti put da na hodočašće ovdje dovodim skupine učenika i studenata. Oni obožavaju Međugorje, ovdje se osjećaju smireno i odreda ističu da im je u ovom mjestu molitve i mira doista prekrasno jer se i oni i ja ovdje duhovno obnovimo i ojačamo za životne aktivnosti. Ovdje dobijemo puno toga i u ovom mjestu svi uživamo. Zato želimo ponovno doći u ovo svetište - rekao nam je prof. Michael McGroarty. - Ovdje je lijepo, sve je jako posebno. Najviše mi se svidio plavi križ, ali i kip Uskrslog Spasitelja iza međugorske crkve. Kad smo išli na Brdo ukazanja, padala je kiša. No, unatoč tomu što vrijeme nije bilo sjajno, mi smo uživali jer smo se vratili sretni i ispunjeni nekom neobjašnjivom srećom i mirom. Sad idemo na Križevac. U Međugorje ćemo sigurno ponovno doći jer nas Međugorje čini boljim vjernicima - kazao nam je ovom prigodom mladi irski nogometaš Rory O’Donnell. 

vecernji.ba

Označeno u