Na Hollywinu u Splitu svjedočio bivši sotonist: Demon mi je sjedio na prsima, triput sam želio počiniti samoubojstvo i razvesti se facebook

Na Hollywinu u Splitu svjedočio bivši sotonist: Demon mi je sjedio na prsima, triput sam želio počiniti samoubojstvo i razvesti se

Uoči Svih Svetih u splitskoj župi Presvetog Srca Isusova održan je duhovni susret "Holywin – svetost pobjeđuje", katolički odgovor na obilježavanje Halloweena, odnosno Noći vještica. Crkva je bila prepuna mladih vjernika koji su s posebnom pažnjom pratili svjedočanstvo bivšeg člana sotonističkog bratstva, Marija Blaževića iz Zagreba. On je otvoreno podijelio svoju životnu priču i opisao kako se preobratio.

Ispričao je kako je kao dijete bio ministrant, puno se molio, čak je želio postati svećenik. No, kada je odrastao, udaljio se od vjere. Počeo je raditi i, kako sam kaže, mrziti Crkvu, piše Slobodna Dalmacija.

– Od djetinjstva nisam bio previše u kršćanskoj vjeri, bojao sam se smrti, u crkvu ulazio samo prilikom sprovoda, mokrio u krevet do trećeg, četvrtog razreda osnovne škole, a jednom sam se umalo utopio u bazenu kod susjeda i tom prilikom doživio sam mistično iskustvo s ruba smrti.

Kasnije sam se približio vjeri, ministrirao, provodio i po 45 minuta u molitvi pod križem, čak želio postati svećenik. Pitate se kako sam onda došao do sotonizma – počeo je Blažević, te odgovorio:

Preko kolege s posla došao u kontakt sa sotonizmom

– Počelo je s knjigama o samopomoći, pa sve težim štivima, na internetu sam našao sve što se poželjeti može. Prvi kontakt sa Zlim bio je 2001. godine kad sam dobio prvo zaposlenje, počeo sam mrziti Crkvu, izjedao sam se. A kad sotona osjeti da ste povrijeđeni, onda će vam sve ponuditi, neće vas pustiti na miru, demoni naviru u grupama. Tako je i meni ponudio: čovjek koji je radio sa mnom bio je u sotonističkom bratstvu.

Premda se zove Gnostičko bratstvo i prividno se tamo govori i o Kristu i vjeri, to je laž. Stigao sam do trećeg stupnja inicijacije, primjerice u sedmom stupnju demon se useli u vas, a deveti stupanj je potpuno posjednuće, uzeo vam je srce, um, dušu…

Supruga nije prestala moliti za njega

Izbivao sam iz kuće po cijele dane, zanemarivao suprugu i sina. Supruga ipak nije prestala moliti za mene. I kad je Bog ponovno ušao u moj život, sve sam bacio i rekao im: odlazim.

Čim sam izašao iz sotonističkog bratstva ponudilo mi se drugo – masonska loža. Rekao sam im samo da je Isus put, istina i život i odbio ih.

Dobio sam otkaz na poslu, dvije godine sam trpio fizičko maltretiranje, gušenje u krevetu, demon mi je sjedio na prsima, triput sam želio počiniti samoubojstvo i razvesti se, ali žena nije odustajala od mene. Moja životna ili velika ispovijed kod svećenika trajala je sat i dvadeset minuta. Pustite Boga u svoje srce – poručio je Blažević.