Nikad nisam ponosnija na svoju katoličku vjeru, kao onda kad sam u Međugorju

Diane Yuh Njang rođena je u Kamerunu (država u srednjoj Africi) prije 49 godina i tamo je zajedno sa dvije sestre i majkom živjela do svoje 22. godine.

Majka joj je bila velika vjernica, dok je ona sama više voljela modu, slavu, uspjeh i rekli bi, sve ono što vole mladi. Majka joj je govorila da ima dobro srce i da bi trebala postati medicinska sestra, ali Diane to nije uopće zanimalo. Nakon majčine smrti, doživjela je veliki šok tuge i osamljenosti. Oca nije imala, pa se osjetila potpuno sama. Odlazi u Francusku i nastanjuje se u gradu Poitiersu. Na kraju je ipak upisala školu za medicinske sestre, završila je i zaposlila se u jednoj bolnici. Ipak osjećala je da joj nešto nedostaje: sjećala se žara vjere svoje majke i željela je tako nešto, ali nije znala gdje to naći.

Ukazuje joj se prilika otići na hodočašće u Svetu zemlju 2009 godine. Odlazi tamo sama na dva tjedna i doživljava jedno intenzivno iskustvo živoga Boga. Pomalo se njezin život mijenja, ali još uvijek osjeća samoću ostavljena djeteta. Sasvim slučajno čuje za Međugorje i odluči doći opet sama organizirajući put. Stigla je u Međugorje prvi puta na Veliki četvrtak 2018. godine. Nije mogla spavati i odmah je u hotelskoj sobi cijelu noć probdjela u molitvi. Kad je konačno zaspala, u snu je vidjela kako joj prilazi jedna žena obučena sva u zlatne haljine. Ona ju je uhvatila za ruke i rekla joj: „Ti nisi siroče! Nikad nisi sama! Ja sam uvijek s tobom! To nemoj nikada zaboraviti!“ Zatim je u snu ugledala svoju majku koja joj je rekla da je to bila Gospa! Diane ju je upitala zašto se baš njoj ukazala, a njezina majka joj je odgovorila da je to zbog te hrabrosti i neustrašivosti te drugih kvaliteta koje nosi u srcu!“ Druga dva dana u Međugorju brzo su proletjela u molitvi , ali tek kad se vratila kući vidjela je pravu promjenu u sebi. Jednostavno više nije bila ista osoba. Otvorila joj se jedna nova dimenzija Božje ljubavi i spoznaja da je ljubljeno dijete Božje, a ne ostavljeno siroče.

diane-njang-yuh-1.jpg

U Međugorje se vratila po drugi put opet sama na Veliki tjedan 2019. godine, a prošle godine zbog karantena i pandemije nije mogla doći. Ove godine željela je opet ići negdje na hodočašće i imala je tri opcije: Fatima, Lourdes ili Međugorje. Zbog pandemije cijene putovanja su dosta pojeftinile, pa se nije mogla odlučiti gdje ići. Molila je Gospu za pomoć pri odluci. Onda je opet u snu vidjela Isusovu ruku kako joj pokazuje avionsku kartu na kojoj je pisala destinacija: Pariz – Istambul – Sarajevo – Međugorje i cijena 169,99 Eura. I sutradan kad je na internetu istraživala mogućnosti putovanja, ostala je iznenađena otkrivši upravo ovu destinaciju i cijenu karte preko Turkish airlinesa, da se nije nimalo dvoumila, nego je odmah rezervirala i platila kartu.

Jedini problem su joj pravili na BIH granici jer unatoč tome što je primila već dvije doze cjepiva i što posjeduje zelenu putovnicu da je cijepljena, svejedno od nje traže i negativan PCR test pri ulasku u zemlju. Kaže da upravo zbog te nelogičnosti, mnogo osoba koje bi željele doći u Međugorje, odustaju, jer ne žele plaćati dodatne troškove testiranja kad su već cijepljeni, pa zato odabiru druge destinacije gdje to nije potrebno.

Tako je Diane po treći puta stigla u Međugorje na Veliki četvrtak 1. travnja i ostaje ovdje do 13 travnja 2021. Na pitanje što je za nju Međugorje, Diane odgovara: „Međugorje je za mene osobno Nebo na zemlji! Nikad nisam ponosnija na svoju katoličku vjeru, kao onda kad sam u Međugorju. Kada sam u Međugorju na misi, osjećam kao da su Nebesa otvorena: sve je tako lijepo. Sreća, radost, ljubav, osjećaju se na svakom koraku.“

Neki njezini prijatelji pitali su je zar se ne boji ići u Međugorje u ovo vrijeme pandemije, a ona im je odgovorila: „Suprotno od straha je VJERA, a mi kršćani, iako su ovo teška vremena, ne trebamo se bojati ako imamo vjeru!“ medjugorje-info.com