Ozdravila sam od raka jer sam se molila Gospi

Zagrepčanki su dijagnosticirali 2005. godine maligni tumor dojke.

Operirali su je, a potom su joj odstranili maternicu. Samo dvije godine poslije pronašli su joj metastaze na plućima. Kaže da se zavjetovala Gospi i njezinim zagovorom Bog ju je posve izliječio. Liječnici su je poslali u bolnicu, uslijedila je operacija pri kojoj su izvadili tumor. Počeo je mučan i težak oporavak. Nakon kemoterapija imala je problema s maternicom i jajnicima pa su joj ih odstranili. Već sljedeće, 2007., metastaze su se proširile na pluća.

- Cijeli svijet mi se srušio. Činilo mi se kao da sam se svih ovih godina uzalud borila. Mislila sam: čim su tu metastaze i kraj je blizu! - prepričava ova zagrepčanka.

Premda se je rodila u katoličkoj obitelji, u crkvu je dotad išla više iz navike.

- Godinama sam imala Bibliju, a nikad je nisam uzela u ruke i pročitala. Nikad je nisam ni otvorila. A ipak sam se pitala: ‘Bože, zašto baš ja?’ I tada sam počela razmišljati o svom životu i vjeri - govori zagrepčanka.

U bolnici je čula priču žene kojoj su liječnici dali tek nekoliko mjeseci života, a uspjela je pobijediti rak. Odlazila je u Lupoglav, u Zajednicu Dobri pastir kod karizmatika, velečasnog Dražena Radigovića. Privučena pričom, otišla je u Lupoglav.

- Ljudi ondje mole i slave Gospodina, a velečasni polaže ruke na bolesne. Bog kroz njega ozdravlja. Već nakon prvog odlaska znala sam da me Bog neće ostaviti i da ću ozdraviti - objasnila je.

Često se obraćala i Gospi u tihim, osobnim molitvama. Počela je hodočastiti u Međugorje. Nakon nekoliko tjedana pregled je pokazao da su metastaze nestale.

- Moja bolest je nestala kao da je rukom odnesena, i vjerujem da me je po Gospinu zagovoru ozdravio Bog - zaključuje ona sa širokim osmijehom na licu, držeći uredne nalaze u ruci.