Ozdravio popravljajući crkvu: „Franjo, idi i popravi mi crkvu, koja se, kako vidiš, ruši“

Da život piše nevjerovatne priče uvjerili su se mnogi,ali kad je snaga vjera temelj životnoj stvarnosti onda su čuda uistina moguća. Tako je bilo u ovoj priči koja podsjeća pomalo na program koji je Isus imao za svetoga Franju „Idi, popravi moju kuću“ 

Gregu Thomasu iz Minnesote doktori su prije nekoliko godina dijagnosticirali uznapredovali tumor na mozgu i vratu te njegovoj obitelji rekli da mogu početi spremati sprovod, no nakon što se on samoinicijativno posvetio popravku stare zapuštene kapelice rak mu je ušao u remisiju.

ozdravio-popravljajuci-crkvu2.jpg

Ono što mu se dogodilo Greg Thomas smatra čudom i zahvalom od Boga. Kada mu je u 57-oj godini dijagnosticiran tumor dao je otkaz na poslu i počeo ići na duge šetnje ruralnom Minnesotom sa svojim psom. U jednom od svojih šetnji naišao je na staru zapuštenu kapelicu, no iako nije mogao ući u nju počeo je svraćati do nje gotovo svaki dan. Nakon nekog vremena pomislio je kako bi mogao sam nešto napraviti oko popravka crkve razmišljajući kako bi mu rad vratio izgubljeni mir. Iako je bio na izmaku snaga od tumora i kemoterapija odlučio se da će to napraviti. Kada je završio s bojanjem vanjskog dijela kapelice otkrio je da je njegov rak u remisiji.

'To je on napravio za mene, to je njegov način da mi se zahvali', komentirao je Greg misleći na Isusa.