Ozdravljenje preko vjere, molitve i blagoslova

Laudato donosi svjedočanstvo, Ivane Grabovac, koja je preko vjere, molitve i blagoslova, još kao malena djevojčica ozdravila od leukemije i hepatitisa B.

Ivona Grabovac, čitateljica Laudato portala, javila im se sa svojim svjedočanstvom.  Bila je potaknuta člankom koji donosi svjedočanstvo majke čije dijete nažalost nije dobilo bitku s leukemijom, a kojeg su bjavili povodom Međunarodnog dana djece oboljele od malignih bolesti. Želja joj je da nekome pomogne i vrati nadu i vjeru kako će uz Božju pomoć, sve na kraju biti dobro te da sve nas podsjeti na to koliko je važna molitva.
 
Inače, Ivona je rođena i odrasla Gunji, a momentalno živi i studira u Zagrebu. Naime, s tri godine dijagnosticirana joj je leukemija. Morala je otići u Zagreb na liječenje. Iako se ne sjeća svih detalja, roditelji su joj prepričali kako je sve bilo. Zbog bolesti puno je vremena provodila u bolnici. U jednom periodu u bolnici je provela osam mjeseci u kontinuitetu. Bila je prisiljena strogo mirovati. Liječnici su tvrdili kako nema lijeka za njenu dijagnozu.


 
Dok je bila bolesna i ležala u bolnici u Zagrebu, njena je majka često odlazila u crkvu na Misu i molitvu. Također postojala je grupa ljudi iz njene župe, koja je molila za njeno ozdravljenje, a za koju je Ivonina obitelj tek naknadno saznala. Nakon leukemije počela je primati kemoterapiju. Nakon toga dobila je hepatitis B. Također, za njega nije bilo lijeka i nije bilo velike šanse da preživi. Ivona se prisjeća i to kako je u bolnicu često dolazio svećenik koji je bolesnicima dijelio sakramente bolesnicima.
 
- Puno djece primalo je svetu Pričesti, za kojom sam i ja čeznula, iako sam bila mala, međutim to nije bilo moguće jer nisam još primila prvu Pričest – prisjeća se Ivona.
 
Uoči blagdana Male Gospe u njenom rodnom kraju održava se blagoslov djece. Njena majka imala je veliku želju da Ivona sudjeluje na blagoslovu. Iako je bila u teškom zdravstvenom stanju liječnici su ipak dopustili da otiđe iz bolnice na tjedana dana. Nakon blagoslova vratila se nazad na liječenje. Novi nalazi pokazali su kako je potpuna zdrava djevojčica.  Ivona je duboko uvjerena da se dogodilo čudesno ozdravljenje zahvaljujući molitvi.
 
Više detalja Ivoninog svjedočanstva možete pogledati u ovom video uratku koji je nastao spontano, uz pomoć njene prijateljice, a na ideju župnika.