Po zagovoru Gospe Guadalupske dobila posao

Gospođa M. B iz Sarajeva izgubila je posao početkom 2012. godine, ali je koncem iste godine dobila novi posao.

Uvjerena je da je to zasluga Gospe Guadalupske, zaštitnice Meksika i cijele Južne Amerike. Zanimljivo svjedočanstvo gospođe Bagarić donosimo u cijelosti: „Bez posla sam ostala na početku drugoga mjeseca prošle godine, ali sam bila uvjerena kako će period bez zaposlenja biti vrlo kratak, jer me moj Bog neće ostaviti, kako nikad i nije. Uvjerena kako njegova providnost sve rješava, odmah počinjem s molitvom.... providi Gospodine... (molim zajedno s mužem) molitva se sastojala od sljedećeg: post cijelu korizmu, dva dana u tjednu o kruhu i svaki dan čitanje Gospinog plača i Puta križa, petkom odlazak na Put križa u crkvu.

Zatim: devetnica sv. Josipu, pa devetnice Gospi Lurdskoj pa Fatimskoj, pa sv. Leopoldu Mandiću, pa sv. Nikoli Taveliću, pa sv. Anti, pa sv. Ivi, pa pobožnost Prvih petaka i Prvih subota, pa devetnica sv. Petru i Pavlu, pa pobožnost sv. Riti, pa pobožnost sv. Brigiti, pa trodnevnica sv. Mateju, pa sv. Jakovu, pa trodnevnica sv. Trojstvu, devetnica sv. Franji, pa trodnevnica sv. Luciji, pa devetnica Velikoj Gospi (Međugorskoj, Stupskoj, Sinjskoj),pa Maloj Gospi, pa devetnica sv. Mihovilu, pa svakodnevno čitanje časoslova tri mjeseca.

Muž se šalio kako je na nebesima sigurno pometnja zbog naših molitava tolikim svecima. I tako je prošlo devet mjeseci mog potpunog pouzdanja da će moj Bog providjeti... A onda polovicom jedanaestog mjeseca cijeli jedan tjedan beznadežno očajavam. Ali počinje Došašće i ja sam ponovno puna pouzdanja: mali će Božić to riješiti. Zavjetujemo ići na zornice i postiti cijelo Došašće. I tako, sjedeći, jedno jutro s mužem u crkvi sv. Josipa na Marijinom Dvoru u Sarajevu, s osmijehom 'rezimiram' proteklu godinu, gledam kipove i slike svetaca i kažem: Svima sam se ovim svecima molila i još uvijek sam bez posla, pa kako!? I tad ugledam visoko na vitraju Gospu od Guadalupe i kažem: E vala, i njoj ću moliti devetnicu, da zaokružim. Zamolim muža da mi na internetu nađe bilo kakvu molitvu Gospi od Guadalupe.

On ode na posao, a ja kući. Toga istog dana poslije podne prijateljica me zove i kaže mi da će me naredni tjedan iz jednog poduzeća pozvati na razgovor za posao. Muž uvečer donese otisnutu krunicu Gospi od Guadalupe i mi sutradan počinjemo moliti devetnicu. Deveti dan naše molitve je 12. 12. 2012. To sam jutro pozvana na razgovor za posao i dogovoreno je da počnem raditi početkom nove godine. Kad sam došla kući, pogledam na kalendar: 12. 12. je blagdan Gospe od Guadalupe!!!! E, pa ne može biti slučajno (u Boga nema slučajno)!“. Guadalupe se uz Lurd najposjećenije marijansko svetište na svijetu.

Dana 9. prosinca 1531. Gospa se ukazala meksičkom plemiću, Indijancu Juanu Diegu te mu se predstavila kao Djevica Marija, majka pravoga Boga. Na traženje mjesnog biskupa da donese dokaz kako bi bi dao izgraditi crkvu na brežuljku Cerro de Tepeyac, Juan Diego mu je u svojoj tunici – tilmi u mjesecu prosincu donio nekoliko „kastiljanskih“ ruža koje nisu mogle cvasti u to godišnje doba nakon čega se Gospa ukazala i biskupu u svima nazočnima, a na tunici je ostala utisnuta Gospina slika koja se očuvala do danas, a za koju znanstvenici nemaju znanstveno obrazloženje nastanka i očuvanja.

Najprije je na mjestu ukazanja, u blizini grada Meksika, izgrađena crkva pa 1709. bazilika, a 1976. dovršena je nova bazilika koja može primiti 20 000 hodočasnika. Godine 1910. papa Pio X. proglasio je Gospu Guadalupsku zaštitnicom Južne Amerike.U bazilici Gospe Guadalupske blaženi papa Ivan Pavao II. proglasio je Juan Diega svetim 2002. godine. kta