Sadržaj s oznakom: Gospa od Guadalupe

Marijina su ukazanja redovito odgovor Neba na potrebe Zemlje, kaže dr. fra Tomislav Pervan, hercegovački franjevac, objašnjavajući da je Marija, kad je u Meksiku evangelizacija bila nemoguća, što svjedoče dokumenti, privela u 16. stoljeću u Crkvu za deset godina desetak milijuna Asteka.

Objavljeno u Duhovni kutak | 12.12.2021.

Gospa od Guadalupe

Naša Gospa od Guadalupe (španj.: Nuestra Señora de Guadalupe) – naziv je Djevice Marije kao dio marijanske pobožnosti podrijetlom iz Meksika.

Godine 1936. ravnatelj kemijskog odjela Kaiser-Wilhelm Instituta u Heidelbergu, dr. Richard Kuhn, dobitnik Nobelove nagrade za kemiju 1938., proučavao je dva vlakna, crveno i žuto, iz komadića Diegove tilme.

Meksiko je uz Brazil najmnogoljudnija katolička zemlja na svijetu.

MOLITVA IVANA PAVLA II GUADALUPSKOJ DJEVICI

Objavljeno u Molitve | 12.12.2021.

Molitva Gospi Guadalupskoj

Gospe od Guadalupe,
prema tvojoj poruci u Meksiku,
častim te kao "Djevicu Majku
od pravog Boga za kojeg živimo,
Stvoritelja svega svijeta,
Stvoritelja neba i zemlje."

Gospođa M. B iz Sarajeva izgubila je posao početkom 2012. godine, ali je koncem iste godine dobila novi posao.

Ova glazba otkrivena je na zvijezdama ogrtača među cvijećem na haljini Djevice od Guadalupe.

U vrijeme ukazanja Gospe Guadalupske, Diego  bio je odrastao čovjek te je već zasnovao obitelj. Privučen propovijedanjem franjevaca, koji su u Meksiko stigli 1524., prigrlio je kršćanstvo, primivši krštenje zajedno sa suprugom Marijom Lucijom.

Objavljeno u Devetnice | 3.12.2021.

Devetnica Gospi od Guadalupe

DEVETNICA GOSPI OD GUADALUPE

Dosadašnja je povijest lika Gospe iz Guadalupe imala svojih snažnih pobornika ali i osporavatelja.

Znate li da jedan od znakova koji prati ukazanja su "RUŽE", a tako i njihov miris koji na osebujan način pretkazuje dodir Raja sa našom zemaljskom stvarnošću.

'Morenita', zaštitnica svih naroda španjolskoga jezika, zaštitnica 'latinosa' i migranata koji pokušavaju prijeći meksičku granicu i ući u Sjedinjene Američke Države, Gospa Guadalupska, koja svake godine privuče više od 20 milijuna hodočasnika, bila je u središtu svečane mise koju je papa Franjo sinoć, na blagdan Gospe od Guadalupe, slavio u bazilici svetoga Petra

"Svjedok sam mnogim predivnim Božjim zahvatima po zagovoru Gospe Guadalupske uz pomoć kojih su mir primili ljudi koji trpe posljedice pobačaja na psihi, tijelu, u obitelji te međuljudskim odnosima.

Samo 50 ak godina nakon otkrića Amerike Gospa se ukazuje Juan Diegu.

"Apsolutno nevjerojatno. Hvala ti Bože! Imajte i ovo na umu, ova tilma (ogrtač od kojeg je nastala ikona) iz nje se mogu čuti otkucaji srca kad se postavi stetoskop na Djevičinu utrobu " objavila je uz fotografiju jedna od hodočasnica na društvenim mrežama.

Stranica 1 od 2