Sadržaj s oznakom: Gospa od Guadalupe

Kip Gospe od Guadalupe, uključujući platneni plašt, ostao je netaknut usred razaranja koje je izazvao uragan Otis, koji je prošli tjedan pogodio obalni grad Acapulco i druga područja meksičke države Guerrero s udarima vjetra do 200 milja na sat.

Dosadašnja je povijest lika Gospe iz Guadalupe imala svojih snažnih pobornika ali i osporavatelja.

Marijina su ukazanja redovito odgovor Neba na potrebe Zemlje, kaže dr. fra Tomislav Pervan, hercegovački franjevac, objašnjavajući da je Marija, kad je u Meksiku evangelizacija bila nemoguća, što svjedoče dokumenti, privela u 16. stoljeću u Crkvu za deset godina desetak milijuna Asteka.

Znate li da jedan od znakova koji prati ukazanja su "RUŽE", a tako i njihov miris koji na osebujan način pretkazuje dodir Raja sa našom zemaljskom stvarnošću.

Nakon gotovo 500 godina, tilma (platno) sa slikom Gospe od Guadalupe još uvijek je savršeno očuvano, kada se po svim zakonitostima trebala raspasti.

Objavljeno u Duhovni kutak | 12.12.2022.

Gospa od Guadalupe

Naša Gospa od Guadalupe (španj.: Nuestra Señora de Guadalupe) – naziv je Djevice Marije kao dio marijanske pobožnosti podrijetlom iz Meksika.

Godine 1936. ravnatelj kemijskog odjela Kaiser-Wilhelm Instituta u Heidelbergu, dr. Richard Kuhn, dobitnik Nobelove nagrade za kemiju 1938., proučavao je dva vlakna, crveno i žuto, iz komadića Diegove tilme.

Meksiko je uz Brazil najmnogoljudnija katolička zemlja na svijetu.

MOLITVA IVANA PAVLA II GUADALUPSKOJ DJEVICI

Objavljeno u Molitve | 12.12.2022.

Molitva Gospi Guadalupskoj

Gospe od Guadalupe,
prema tvojoj poruci u Meksiku,
častim te kao "Djevicu Majku
od pravog Boga za kojeg živimo,
Stvoritelja svega svijeta,
Stvoritelja neba i zemlje."

Gospođa M. B iz Sarajeva izgubila je posao početkom 2012. godine, ali je koncem iste godine dobila novi posao.

Ova glazba otkrivena je na zvijezdama ogrtača među cvijećem na haljini Djevice od Guadalupe.

U vrijeme ukazanja Gospe Guadalupske, Diego  bio je odrastao čovjek te je već zasnovao obitelj. Privučen propovijedanjem franjevaca, koji su u Meksiko stigli 1524., prigrlio je kršćanstvo, primivši krštenje zajedno sa suprugom Marijom Lucijom.

Objavljeno u Devetnice | 3.12.2022.

Devetnica Gospi od Guadalupe

DEVETNICA GOSPI OD GUADALUPE

'Morenita', zaštitnica svih naroda španjolskoga jezika, zaštitnica 'latinosa' i migranata koji pokušavaju prijeći meksičku granicu i ući u Sjedinjene Američke Države, Gospa Guadalupska, koja svake godine privuče više od 20 milijuna hodočasnika, bila je u središtu svečane mise koju je papa Franjo sinoć, na blagdan Gospe od Guadalupe, slavio u bazilici svetoga Petra

"Svjedok sam mnogim predivnim Božjim zahvatima po zagovoru Gospe Guadalupske uz pomoć kojih su mir primili ljudi koji trpe posljedice pobačaja na psihi, tijelu, u obitelji te međuljudskim odnosima.

Stranica 1 od 2