Kip Gospe od Guadalupe ostao nedirnut nakon razornog uragana u Meksiku

Kip Gospe od Guadalupe, uključujući platneni plašt, ostao je netaknut usred razaranja koje je izazvao uragan Otis, koji je prošli tjedan pogodio obalni grad Acapulco i druga područja meksičke države Guerrero s udarima vjetra do 200 milja na sat.

Uragan kategorije 5, koji je 25. listopada u 12:25 sati po lokalnom vremenu stigao do kopna u blizini Acapulca, ostavio je najmanje 46 mrtvih i ozbiljnu štetu na hotelima, domovima i tvrtkama diljem države, donosi Catholic News Agency.

La Quebrada je 148 stopa visoka litica na obali Pacifika u Acapulcu. Od 1934. mladi ronioci odande skaču kako bi zaronili u kanal širok 23 stope i dubok 13 stopa, što je vrlo popularan spektakl među turistima. Prije svakog skoka ronioci se križaju i preporučuju Djevici od Guadalupe, čija je slika postavljena na tom mjestu.

Godine 2022. otac Eduardo Chávez, jedan od najvećih stručnjaka za ukazanja Gospe Guadalupske, blagoslovio je sliku postavljenu na litici.

Reporter Edgar Galicia iz Azteca Noticias nedavno je obišao područje i otkrio da mala statua postavljena u špilji nije pretrpjela nikakvu štetu tijekom prolaska uragana Otisa. Jedina šteta uočena od oluje, koja je imala vjetrove brzine veće od 185 milja na sat, bila je na nekim svjetlima koja su krasila sliku.

“Uistinu je prekrasna stvar,” rekao je Galicia, “znati da je ova Djevica, koja je mnogo godina ‘činila znak križa’ nad mnogim roniocima ovdje, dobro.”

Djevica Marija, ‘Majka nade’

S obzirom na iznenađujući događaj, otac Rafael Valencia, generalni vikar i glasnogovornik nadbiskupije Acapulco, razgovarao je s ACI Prensa, CNA-ovim partnerom za vijesti na španjolskom jeziku, o važnosti Djevice Marije kao izvora utjehe u vremenima nevolja.

“Djevica Marija je majka nade. U ovom teškom trenutku ona nas potiče da čvrsto držimo nadu koja izvire iz naše vjere u Isusa Krista, našega Gospodina, da se osjećamo praćeni njom i njezinim sinom, njezinim Isusom“, rekao je Valencia.

Svećenik je istaknuo i da nam prisutnost Marije, “kao majke”, pomaže da iskusimo “utjehu i blizinu Boga koji nas tješi i pomaže”.