Poziv kardinala Burkea na molitvu: Vratimo se Našoj Gospi Guadalupskoj

Bilo je to doba sličnom našem kada se Gospa prvi put ukazala sv. Juanu Diegu prije skoro 500 godina. Opet se borimo s bolešću, ratom i dubokom duhovnom zbunjenošću. Opet su mnoge jadne duše u iskušenju straha da je svaka nada izgubljena.

Ali naš Gospodin nas nije pozvao na strah. Bez obzira na tamu našeg doba, muškarci i žene vjere nisu bez istine i ljubavi Kristove, niti brige Njegove majke. Kroz poniznu i hrabru suradnju s milošću sv. Juana Diega, Gospin zagovor preobrazio je svijet i doveo milijune duša Kristu. Istu tu majčinsku brigu i zaštitu tražimo i danas – brigu i zaštitu koju će nam ona pružiti ako je iskreno zamolimo.

Gospa nije zaboravila svoju djecu: njezina je briga za nas danas jednako jaka kao i prije 500 godina.

U zaštiti Marijina plašta nalazi se pravi, čudesan i preobražavajući mir. U tu svrhu, kardinal Burke poziva sve katolike da mu se pridruže u molitvi tražeći Gospin zagovor kroz svaki dan u razdoblju od devet mjeseci (od 12. ožujka do 12. prosinca 2024.).

U nastavku imate molitvu u čast Gospi Guadalupskoj.

O Djevice, Majko Božja, hitimo tvojoj zaštiti i molimo zagovor protiv tame i grijeha koji sve više obavijaju svijet i prijete Crkvi. Tvoj Sin, Gospodin naš Isus Krist, dok je umirao na križu za naše spasenje dao nam je tebe za našu majku. Tako je i 1531. godine, kada su nas opkolili tama i grijeh, poslao tebe na brdo Tepeyac, kao Gospu od Guadalupe, da nas vodiš njemu koji je jedini naše svjetlo i spasenje.

Kroz ukazanja na brdu Tepeyac i trajnu prisutnost s nama na čudesnom plaštu tvoga glasnika, sv. Juana Diega, milijuni duša obratili su se vjeri u tvoga Božanskog Sina. Kroz ovu devetnicu i našu posvetu tebi, ponizno molimo tvoj zagovor za naše svakodnevno obraćenje života i obraćenje milijuna drugih koji još ne vjeruju u njega. U našim domovima i u našem narodu vodi nas onome koji jedini pobjeđuje grijeh i tamu u nama i u svijetu.

Sjedini naša srca sa svojim Bezgrješnim Srcem da možemo pronaći svoj pravi i trajni dom u Presvetom Srcu Isusovom. Uvijek nas vodi na hodočašću života do našeg vječnog doma s Njim. Neka naša srca, ujedinjena s tvojim, uvijek imaju povjerenje u Božje obećanje spasenja, u njegovo milosrđe koje nikada ne prestaje prema svima koji mu se obraćaju poniznim i skrušenim srcem.

Djevice od Guadalupea, kroz ovu devetnicu i našu posvetu tebi, vodi sve duše u Americi i cijelom svijetu svome Božanskom Sinu u čije se ime molimo. Amen.

Kardinal Raymond Leo Burke

quovadisecclesia.com