PRIDRUŽITE SE! 150 000 katolika sudjeluje u devetomjesečnoj devetnici Gospi od Guadalupe kardinala Burkea

Kardinal Burke poziva katolike, sada više nego ikad, da se "stave pod Gospinu zaštitu i Njezin zagovor"

Kardinal Raymond Burke pozvao je katolike diljem svijeta da se pridruže u molitvi devetomjesečne devetnice za Crkvu .

Devetnica, koja je započela 12. ožujka, a završava 12. prosinca, na blagdan Gospe Guadalupske, moli Blaženu Djevicu Mariju da zagovara nas i cijeli svijet.

EWTN News emitirao je isječak 15. ožujka u kojem kardinal Burke govori da se 135 000 katolika već registriralo za sudjelovanje u devetnici. Prema riječima organizatora, brojka je porasla na 150.000.

"Bio je to prijem pun entuzijazma", kaže u videu .

Dodaje: "Jasno je da su ljudi gladni za dobrim poretkom, koji donosi mir za preobrazbu društava i kulture, koje su danas ili zaboravile na Boga ili su neprijateljski raspoložene prema Bogu."

U svojoj video poruci kojom najavljuje devetnicu, Burke naziva ukazanje Gospe od Guadalupe Juanu Diegu događajem koji je “promijenio tijek ljudske povijesti”.

“Danas, srca katolika diljem svijeta odjekuju iste tjeskobe iz 1531. godine”, nastavlja on. “I još jednom odgovor na ovu tjeskobu nije zemaljski nego duhovni.”

Kardinal Burke poziva katolike, sada više nego ikad, da se "stave pod Gospinu zaštitu i Njezin zagovor"

Dodaje: „Gospa je dovela Novi svijet pod zaštitu svoga plašta i milijune duša privela Kristu. Tu istu majčinsku ljubav i zaštitu tražimo i danas. Ljubav i zaštitu koju će nam pružiti ako to iskreno zamolimo.”

Još nije kasno pridružiti se! Devetnicu možete pronaći na web stranici kardinala Burkea .
Devetnica je tradicionalni oblik katoličke molitve koja traje devet dana, iako može trajati i duže. Obično se devetnice usredotočuju na traženje od Boga određene nakane, a mnoge se mole po zagovoru sveca. Devetnice su lijep način da rastete u molitvi i njegujete svoj duhovni život.

Gospo Guadalupska, moli za nas!