Pod zagovorom svetog Josipa dobio stalni posao

Kada su prilikom povratka s jednog od hodočašća na Trsat posjetili Nacionalno svetište svetog Josipa, bračni par Komugović iz Tomašice nije se nadao da će im to promijeniti njihovu životnu situaciju i riješiti njihove probleme.

Kao jedan od organizatora hodočašća, već umoran od puta, Dalibor Komugović, inače otac sedmero djece, nevoljko je pristao na posjet Josipovom svetištu. Mnogi su ga poticali da bi upravo on zbog svoje financijske situacije i nedostatka posla trebao moliti svetog Josipa za pomoć, što je na kraju i učinio, iako dosta bezvoljno. Sudjelovao je u molitvi svetom Josipu i obišao njegov zavjetni kip u Nacionalnom svetištu, te napokon krenuo kući gdje ga je čekalo veliko iznenađenje - ugovor za stalno zaposlenje uz povišicu plaće.

Ovo svjedočanstvo bračni par Komugović podijelio je prilikom hodočašća u Nacionalno svetište svetog Josipa, u četvrtak 8. listopada 2015., koje su posjetili zajedno sa svojim župljanima iz župe sv. Tome apostola iz Tomašice i župe sv. Jurja mučenika i Srca Marijina iz Kaniške Ive, predvođeni župnikom vlč. Kristijanom Bogdanom.

Državni blagdan Dan neovisnosti brojni vjernici iskoristili su upravo za hodočašće u Nacionalno svetište svetog Josipa, zaštitnika Domovine. Prijepodne svetište je pohodila zajednica nevjenčanih mladića i djevojaka iz Zagreba predvođena vlč. Ivanom Tolle koji je s njima molio pobožnost križnog puta kod župne crkve BDM Snježne, te slavio svetu misu i predvodio euharistijsko klanjanje na kojima je sudjelovalo desetak časnih sestara iz Uršulinskog samostana u Vlaškoj u Zagrebu, te skupina hodočasnika iz župe sv. Barbare iz zagrebačkog naselja Vrapče.

Poslijepodne Nacionalno svetište pohodili su hodočasnici župe Blažene Djevice Marije iz Nove Kapele predvođeni preč. Goranom Mitrovićem, župnikom i dekanom Novokapelačkog dekanata, članovi „Molitvenog vjenčića Kraljice Obitelji“ iz župe sv. Petra apostola iz Zaprešića predvođeni Ilijom Nikolićem, trajnim đakonom, hodočasnici iz župe sv. Luke iz zagrebačkog naselja Travno predvođeni župnikom vlč. Vladimirom Hrenom, te hodočasnici iz župe Presvetog Trojstva iz Punata na Karku predvođeni mons. Ivanom Kordićem.

Hodočasnike je tijeom dana radosno i gostoljubivo dočekivao mons. Antun Sente ml. rektor svetišta, te s njima molio pobožnost svetom Josipu i upoznavao ih sa brojnim znamenitostima svetišta, te samim likom svetog Josipa.

Nekoliko dana prije, 6. listopada 2015., Nacionalno svetište svetog Josipa pohodio je, u društvu svoga sina, dr. Erich Rabitsch iz Dillingena u Njemačkoj, inače konzultant i koordinator u Njemačkom veleposlanstvu od 1992. do 2009. godine.