Što kažu oni koji su pohodili milosno mjesto Kraljice Mira

Međugorje neumorno poziva na promjenu vlastita života. Manje-više nitko ne ostaje ravnodušan. Nekoga je u Međugorje dovela čista znatiželja i on se vratio kući posve promijenjen, drukčiji, radosniji, sretniji…!

Često od hodočasnika čujemo da im je iznimno zadovoljstvo biti u Međugorju, da se ovdje osjećaju duhovno ispunjenima, da svaki put pri dolasku u Međugorje dobivaju novu milost. Mnogi svjedoče o osnaživanju svoje vjere, da ovdje vide samo plodove i da bez Međugorja više ne mogu živjeti.
Međugorje je mjesto milosti, a plodovi - ili pak tolika obraćenja - to i dokazuju“, potvrdio je mons. Giovanni Battista Pichierri.

Već sam tjedan dana u Međugorju. Ovo su najljepši dani u mome životu. Ovdje sam našao pravi duševni mir i iskusio Božju blizinu. Uvijek sam vjerovao u Boga, ali nikada i nigdje nisam doživio i iskusio njegovu neizmjernu ljubav kao ovdje. U ovom mjestu molitve lako se moli. Svoj susret s Bogom u ispovijedi ne mogu nikako zaboraviti. Bogu hvala, ja sam bogat čovjek. Sve imam i mogu si priuštiti što mi god srce poželi, ali bogatstvo ne može usrećiti čovjeka. To što sam našao ovdje, pravo je bogatstvo. Odlazim kući, ali ubrzo ću se vratiti!“ reče hodočasnik iz Amerike.

Svoj nezaboravan potresan susret s Gospom Međugorskom opisuje i jedna mlada Njemica:

Bila sam na Brdu ukazanja i tu sam se molila. Tu molitvu ne mogu nikako zaboraviti. Prvi put u životu doživjela sam da Bog sluša moju molitvu, da me voli i da sa mnom ima svoj plan. To je bilo moje prvo iskustvo Boga. Snažno i duboko osjećala sam da je Isus moj veliki brat. On je to postao iz ljubavi prema meni i svim ljudima. On se za mene rodio, za mene je živio, trpio, nosio težak križ na Kalvariju i na njemu umro. Zar ima veće ljubavi od te!? Sigurno ne. Zašto to ja nisam prije znala? Potrebno je bilo doći u ovo milosno mjesto i sve to iskusiti i doživjeti. Tu na brdu, gdje se nebo otvorilo i gdje nam je došla Gospa, Kraljica Mira, iskusila sam da je Ona moja majka i da se ukazuje i radi mene. Stalno su mi iz srca izlazile riječi zahvale: Hvala ti, Majko, za ove trenutke! Oni su milosni i spasonosni! Sve mi je sad jasno. Ti si, Gospe, ovamo došla da nas sve povedeš svome Sinu, Isusu Kristu. U njemu možemo imati sve: radost i mir, ljubav i životnu sreću. Isuse, uđi u moj život i od danas želim pripadati samo tebi. Molim te, pomozi mi da ti se potpuno predam...!“

Označeno u