Stravična svjedočanstva na prosvjedu u Vukovaru ‘Kada sam krenuo na klanje, prvo su me natjerali da pojedem krunicu… Srećemo te ljude u Vukovaru’

Na prosvjedu u Vukovaru zbog šutnje institucija, nečinjenja po pitanju procesuiranja zločina i utjecaja politike na DORH okupilo se više tisuća ljudi.

Prosvjednicima su se obratio gradonačelnik Penava, a okupljeni su mogli čuti i svjedočanstva žrtava, donosi Narod.hr.

“14. listopada sam prvi put silovana. Silovao me čovjek koji mi je rekao da će, ako ne dopustim njemu, dovesti deset drugih. Drugi sam put morala sama izabrati s kim ću spavati. Morala sam šutjeti i smijati se kao da mi je svejedno. Tada sam imala 22 godine, pokušala sam samoubojstvo, ima još žena koje su ovo prošle ali šute. Vratila sam se u Vukovar, susrećem te ljude”, ispričala je Snježana Karaula Maljak.

“Kada sam krenuo na klanje, prvo su me natjerali da pojedem krunicu, pa mi je krunica zapela u grlu. Zdravko nije mogao duboko zarezati, zarezao je preko križa. Križ mi je spasio život”, pročitao je svoje svjedočanstvo jedan muškarac.

Žrtve su u svjedočanstvima navodili imena i prezimena osoba za koje kažu da su počinili ratne zločine.

“Bitka za Vukovar još traje i trajat će dok svaka žrtva ne dobije pravdu, a svaki zločin ne bude kažnjen. Vidimo se na istom mjestu 12. listopada 2019. godine”, zaključio je Pavle Vukas.