Svjedočanstvo mlade međugorske hodočasnice

22-godišnja Kerry Logan iz Denvera, u Sjedinjenim Američkim Državama, za vrijeme 26. međunarodnoga susreta mladih u Međugorje je hodočastila drugi put. Kerry je posvjedočila: „Prvi put sam došla sa svojim ocem, kada sam imala 14 godina.

Bili smo na hodočašću i svidjelo mi se, pa sam se vratila. Ovdje na Mladifestu je odlično, vidim da je Crkva mlada, živahna i kada vidim toliko mladih, znam da nisam sama na putu vjere. I vidim da Crkvu ne predstavlja samo ono što se događa u Americi, već jednako tako i sve ono što se događa u Europi i cijelome svijetu. Mladi ljudi u Americi, općenito, napuštaju Crkvu tijekom adolescencije i studiranja. Oni su možda rasli u vjeri, međutim, na fakultetu je napuštaju zato jer kao mladi nisu ispravno odgajani ili evangelizirani. I tako napuštaju Crkvu kada vide druge stvari, žele pripadati tim stvarima. Ali mislim da mnogi mladi ipak pronalaze vjeru preko pokreta i timova koji baš na fakultetima dolaze do mladih. Ima mnogo misionara koji tamo djeluju, tako da se mladi i vraćaju. Odlaze, ali se i vraćaju vjeri.

Crkva je u Americi mlada”, ističe mlada hodočasnica koja je član organizacije Youcat: „To je ime službenog Katekizma Katoličke ckrve za mlade. Imamo podružnicu u Njemačkoj, tako da sam došla u Njemačku preko ljeta kako bih se i sama okušala u ovom projektu i uključila Youcat u svoje aktivnosti u Americi. Moj posao će uključiti izradbu smjernica i video - uradaka za promidžbu i korištenje našeg novog Katekizma o socijalnom nauku Crkve za mlade koji će uskoro biti predstavljen u Poljskoj. Taj naš projekt za mlade je dobro zaživio diljem svijeta tako da jednostavno ne mogu ne širiti nauk Katoličke crkve i ne privoditi ljude ljepoti vjere. Tako im dajemo radost i upoznajemo ih s Isusom. Oni se međusobno upoznaju, postaju prijatelji, stvaraju male zajednice i u zajedništvu im donosimo Isusa. Također, i poruka ovog mjesta u kojem smo vrlo je jednostavna. Mislim da nam Gospa želi reći kako će nam Ona biti zaštita. I tako vidim da ima nade za Ameriku i svijet. Gospa će nas štititi i pod Njezinom zaštitom vjere neće nestati”.