Sadržaj s oznakom: 26. Mladifest

Protuučinak među svijetom, od onoga što su komunisti namjeravali, imalo je uhićenje i osuda župnika fra Joze Zovke.

22-godišnja Kerry Logan iz Denvera, u Sjedinjenim Američkim Državama, za vrijeme 26. međunarodnoga susreta mladih u Međugorje je hodočastila drugi put. Kerry je posvjedočila: „Prvi put sam došla sa svojim ocem, kada sam imala 14 godina.

Kako ljetni odmor provode dominikanska braća studenti?

Tko god je ovih vrućih ljetnih dana bio u Međugorju, primjerice na tradicionalnom 26. "Mladifestu", na kojem su sudjelovali deseci tisuća mladića i djevojaka iz cijelog svijeta, mogao je doživjeti samo ono što su protekle 34. godine rijeke hodočasnika iskusile u mjestu koje je postalo planetarno poznato zahvaljujući svjedočanstvu šestero vidjelaca da im se od 24. lipnja 1981. ukazuje Gospa.

Tijekom 26.međunarodnog molitvenog susreta mladih u Međugorju sudionici su nakon večernje svete mise ostajali na pobožnosti klanjanja Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu.

Međugorski Mladifest je kroz proteklih 26 godina postao prepoznatljiv u cijelom svijetu kao mjesto gdje se mladi okupljaju, mole i ispovijedaju.

Klodian je iz Albanije, ali živi u Italiji već 15 godina.

Na molitvenom susretu mladih u Međugorju svjedočila je i Terézia Gažiová iz Slovačke o nastanku i djelovanju molitvenog  centra „Svjetlo Marijino” i o tome kako se Gospina poruka širi i u zemljama bivšeg Sovjetskog saveza.

Ljeto je. Vrijeme odmora. Čovjek je složeno biće, zato i njegov odmor treba biti slojevit, obuhvaćati duh, tijelo, emocije i psihu. Molitveni susret mladih - Mladifest koji se održavao u Međugorju ovih dana može nam pokazati ispravan način punjenja naših baterija, odnosno kako odmor može biti samo s Bogom i u zajedništvu s braćom u vjeri.

Vidjelica Mirjana Dragičević-Soldo pred više od pedeset tisuća mladih na 26. po redu međunarodnom molitvenom susretu u Međugorju svjedočila je o Gospinim ukazanjima i porukama.

Sana Nassar iz Libanona  prvi put je bila u Međugorju 1986., dok je još bila tinejdžerka. Deset godina poslije utemeljila je udrugu „Friends of Mary Queen of Peace” (Prijatelji Marije Kraljice Mira).

Katia iz Pescare, Italija došla je u Međugorje sa skupinom mladih, otprilike 60 osoba. Prvi put je u Međugorju i na Festivalu mladih. Katia je kazala da su njeni prvi dojmovi snažna duhovnost i zajedništvo: „Lijepo je vidjeti kako se ovdje cijeli svijet sjedinjuje kako bi se molio jedinom Bogu.

Na 26. Međunarodnom molitvenom susretu mladih u Međugorju susreli smo i mlade iz Rijeke: Anu-Mariju Ožanić koja je drugi put na Festivalu mladih, Gorana Brodarca, prvi put i Edija  Rota, četvrti put.

Na 26.međunarodnom molitvenom susretu mladih u Međugorju svoje svjedočanstvo vjere podijelila je i Terezia Gaziova.

U popodnevnome dijelu od 16 sati sudionici su mogli čuti Immaculée Ilibagiza koja je za vrijeme genocida u Ruandi 1994. godine bila progonjena zato što je pripadala plemenu Tutsi.

Sestra Amabile Maria dolazi iz Brazila, a živi i djeluje u Italiji. U Međugorje je došla sa skupinom mladih iz Pescare.

Stranica 1 od 3