Mirjana Dragičević Soldo: 'Ponesite najvažniju stvar iz Međugorja, a to je ljubav'

Vidjelica Mirjana Dragičević-Soldo pred više od pedeset tisuća mladih na 26. po redu međunarodnom molitvenom susretu u Međugorju svjedočila je o Gospinim ukazanjima i porukama.

"Hvala vam što ste rekli 'da' našoj Nebeskoj Majci, hvala vam što ste odgovorili na njezin poziv. Ona nas zove, ona nas treba. U poruci je rekla: 'Ja vas pozivam da otvorite svoje srce, pustite me da uđem da mogu napraviti svoje apostole od vas'. Ona, dragi moji mladi, treba apostole, apostole ljubavi. A to bismo joj trebali biti mi", kazala je na početku svoga svjedočenja mladima vidjelica Mirjana Dragičević-Soldo.
"I vi ste izabrani da pokušate slijediti našu Majku. Vjerujte, nije to teško. Neće majka tražiti od svoje djece ono što nisu u stanju napraviti. Ona će nas voditi korak po korak. Bitno je samo da se otvorite i izabrali ste da slijedite. Ako želimo slijediti našu Majku, prvu stvar koju trebamo napraviti je živjeti svetu misu. To je njezina najveća želja", naglasila je međugorska vidjelica.

"Sve ovo što se događa u Međugorju je ljubav Božja i njegova Sina. On šalje Gospu da nam pomogne i da pođemo njegovim putem. A njega možemo uvijek sresti na svetoj misi", slikovito je to opisala vidjelica Mirjana.

"Najvažnija njezina poruka je da sv. misu živimo sa srcem. Nama, vidiocima, kad smo bili djeca Gospa je rekla: 'Ako trebate birati između viđenja mene i sv. mise, izaberite sv. misu jer za vrijeme nje moj Sin je s vama'", ističe međugorska vidjelica Mirjana. U svim godinama ukazanja Gospa ističe: "Molite da mogu moliti svoga Sina za vas. Isus je na prvom mjestu". Prema Mirjaninim riječima, ako je itko privilegiran, kako je to ona razumjela šireći poruke, to su naši svećenici.

"Oni ne trebaju vašeg suda i kritike već molitve i ljubavi. Nemojte izgubiti povjerenje u svećenika. Uzmite krunicu i molite se za njih. Danas je mnogo kritike, a tako malo ljubavi. Gospa jako inzistira na molitvi za njih. Jer Gospa kaže kako kad vas svećenik blagoslivlja, njezin Sin vas blagoslivlja. Ona traži da vratimo molitvu u obitelj. Roditelji za to imaju veliku odgovornost. Gospa traži da srijedom i petkom postimo o kruhu i vodi. Možemo imati sve na svijetu, ali ako nemamo mir koji daje Isus Krist, nemamo ništa. Poziva nas na molitvu. Počnite moliti polako. Korak po korak molite, osobito vi mladi. Gospa nam je rekla da najprije molite sedam Očenaša, Zdravomarija te Slava Ocu i Vjerovanje. Onda jedan dio, drugi dio i teći dio krunice. Jedini pravi mir je naš Isus. 'Vratite molitvu u obitelj', poziva nas Kraljica Mira. Ništa ne može ujediniti obitelji nego obiteljske molitve. Gospa traži da postimo dva dana u tjednu o kruhu i vodi.

Ne možemo ljubiti s opterećenim srcem. Onda nam treba ispovijed iz srca. Budite spremni opraštati, a to mogu činiti samo oni koji imaju Isusa u srcu. Molite se svaki dan. Molite Gospu da vam da dar ljubavi. Ona samo dolazi kroz molitvu i post. Ako nam je srce opterećeno, onda trebamo ispovijed. Gospa kaže da trebamo imati mjesečnu ispovijed. Budite spremni opraštati. Važan je život po Isusu. Molite svaki dan i molite Gospu da vam da dar ljubavi.

Mi svaki dan moramo moliti za nevjernike, one koji nisu upoznali ljubav Božju. U nama moraju vidjeti Boga i ljubav Njegovu. Mnogi koji dolaze u Međugorje misle kako su vidioci važni. To nije točno. Nema kod Gospe privilegirane djece. 'Ono što sam počela u Fatimi, završit ću u Međugorju', kaže Gospa. Zato ona čvrsto moli za nas. Molitva jedino može otvoriti vrata raja. U jednoj poruci Gospa je rekla: 'Da znate koliko vas ljubim, plakali biste od sreće'. Moja misija je molitva za one koji nisu upoznali ljubav Božju. S molitvom i našim pravim primjerom možemo promijeniti nevjernike."

Mirjana Dragičević-Soldo je rođena 1965. godine u Sarajevu. Svakodnevna ukazanja imala je od 24. lipnja 1981. godine do 25. prosinca 1982. godine. Od 2. kolovoza 1987. ima ukazanja i svakog drugog u mjesecu.