Krčki izlet i hodočašće na Mladifest

Kako ljetni odmor provode dominikanska braća studenti?

Idu li u posjet svojim obiteljima, kupaju li se u moru, hodočaste li u Međugorje? Da, naravno, no osim toga, oni i npr. putuju po otoku Krku, idu na izlete te obilaze mnogobrojne crkve i samostane, posjećuju braću redovnike i svećenike, časne sestre te još mnoge druge prijatelje, dragu braću i sestre u Kristu.

Tako su dvojica dominikanskih bogoslova ovo ljeto, kod svojih obitelji na vikendicama, ugostili trećeg i proveli ga gotovo cijelim otokom Krkom. Po dolasku autobusa u grad Rijeku, prošetali su se Korzom, razgledali crkvu sv. Jeronima i posjetili braću dominikance u riječkom dominikanskom samostanu.

Zatim su se uputili prema Ćižićima na otoku Krku odakle su se barkom otisnuli i otplovili do Vrbnika. U okolici toga grada bili na ručku sa svećenicima Krčke biskupije, a obilazeći grad, usput su posjetili i najužu ulicu na svijetu, glagoljaški spomenik te velebni vinograd obitelji Katunar, u kojem se proizvodi poznato vino, tzv. vrbnička žlahtina.

Pomolivši se u svetištu Majke Božje Goričke, stigli su potom i do grada Krka gdje su se prošetali obalom i gradom te prisustvovali sv. misi u krčkoj katedrali. Dan ranije svratili su do grada Baške gdje su razgledali crkvu u kojoj se nalazi prekrasna umjetnička slika Blažene Djevice Marije i sv. oca Dominika, a dan kasnije otplovili su i do otočića Košljuna gdje su posjetili braću franjevce te uz stručno vodstvo fra Diega obišli muzeje i samostanski prostor.

Susreli su se zatim s bogoslovima Krčke biskupije i Riječke nadbiskupije te zajedno s njima prisustvovali euharistijskom slavlju koje je predslavio otac biskup, fra Ivica Petanjak. Prije odlaska na hodočašće u Međugorje, na otoku su Krku obišli još sljedeća mjesta: Dobrinj, Sužan i Sv. Vid. Završetak „krčke vizitacije" bio im je u Poratu, u crkvi, samostanskom vrtu i muzeju kod franjevaca trećoredaca – glagoljaša.

Po dolasku u Međugorje, sudjelovali su na 26. Mladifestu, duhovnom festivalu koji redovito, svako ljeto početkom kolovoza, okuplja na desetke tisuća mladih iz cijeloga svijeta.

Tamo je fr. Ivan Dominik, Bogu na slavu, punom parom snimao nezaboravne kadrove, a fr. Domagoj Marija, zajedno s rođendanskim slavljenikom – mojom malenkošću, davao intervju za radio postaju Frame – Široki Brijeg.

Osim toga, svaki smo dan slušali raznovrsna, itekako obogaćujuća sjedočanstva i nadahnjujuće propovijedi te, zajedno s raspjevanom mladeži iz cijeloga svijeta, svim srcem i dušom pjevali na hvalu i slavu našoj Majci i Spasitelju.

Kliknite OVDJE za više svjedočanstava