Sadržaj s oznakom: Dominikanci

Devet načina molitve svetog Dominika napisao je nepoznati autor, vjerojatno u Bolonji, negdje između 1260. i 1288. godine.

U zeničkoj dominikanskoj župi Uzvišenja Sv. Križa Klopče u subotu, 8. kolovoza 2020. svečano je proslavljen blagdan Sv. Dominika.

Za vrijeme svečanog euharistijskog slavlja, u subotu 30. svibnja u crkvi Kraljice sv. krunice u Zagrebu trojica dominikanaca položila su svečane zavjete.

Zadranin Marko Dokoza (26) krajem prošle godine zaređen je za svećenika dominikanskog reda, što je bilo prvo dominikansko zvanje iz Zadra nakon više od dvjesto godina. Uz njega, u red dominikanaca ušla su još dvojica dominikanskih bogoslova s područja zadarske nadbiskupije, fr. Josip Bernard Knez iz Biograda i fr. Mladen Matej Protić iz Sukošana, javlja Slobodna Dalmacija.

Više od 200 godina nakon što je francuska vojska dokinula zadarski i paški dominikanski samostan, dvojica dominikanaca proslavit će svoje mlade mise u crkvi Uznesenja BDM - Belafuža u Zadru i u Zbornoj crkvi u Pagu, piše Zadarskilist.hr

Uoči svetkovine sv. oca Dominika, u utorak 7. kolovoza tijekom euharistijskog slavlja koje je u samostansko-župnoj crkvi Kraljice sv. krunice na zagrebačkoj Koloniji predvodio provincijal Hrvatske dominikanske provincije fr. Slavko Slišković, svečane zavjete u Redu propovjednika položili su fr. Reginald Biklić i fr. Josip Dolić, a jednostavne fr. Marin Golubović, fr. Josip Bernard Knez, fr. Karlo Alan Kevo, fr. Matej Trupina i fr. Ivan Babić. 

O svetkovini Luke evanđelista, u srijedu 18. listopada u samostansko-župnoj crkvi Kraljice svete krunice, tijekom misnoga slavlja po rukama mons. Mije Gorskog - pomoćnog biskupa zagrebačkog za svećenika je zaređen dominikanac Ivan Dominik Iličić.

Nevjerojatno putovanje dosegnut će novu razinu 15. srpnja kada će dominikanca Roberta Krishnu zarediti nadbiskup Anthony Fisher iz reda dominikanaca u crkvi Sv. Benedikta na Broadwayju.

Red propovjednika Dominikanaca je preko svojih društvenih mreža objavio pozdrav za 110 rođendan sestre Marie Bernadette koja živi u jednom samostanu u gradu Daxu na sjeveru Francuske i smatrana je „najdugovječnijom sestrom dominikankom na svijetu“.

Papa Franjo primio je jučer u audijenciju sudionike generalnog kapitula Reda propovjednika – dominikanaca.

Kako ljetni odmor provode dominikanska braća studenti?

Prvi put u Međugorje sam došao 2006. godine, a do sada sam bio oko 20-tak puta na tom milosnom mjestu.