Jedina BH. dominikanska župa proslavila blagdan Sv. Dominika

U zeničkoj dominikanskoj župi Uzvišenja Sv. Križa Klopče u subotu, 8. kolovoza 2020. svečano je proslavljen blagdan Sv. Dominika.
 
Kako su već tradicionalno na ovu svetkovinu pozivana braća franjevci kao propovjednici, tako je i ovogodišnji propovjednik bio fra Krešimir Vukadin, župnik župe Brajkovići pokraj Travnika.
 
Proslavi su, uz župnika fr. Peru Juriča, nazočili i drugi franjevci iz Guče Gore i Nove Bile, kao i župnici svih zeničkih župa.
 
Nakon naviještenoga Evanđelja, fra Krešimir je u homiliji naglasio važnost propovijedanja u današnjem vremenu koje je puno izazova, kao i u onom u kojem je živio Sv. Dominik.
 
Osvrnuvši se na poslanicu Timoteju gdje Pavao hrabri vjernike na propovijedanje u svim vremenima, bilo to zgodno ili nezgodno, istaknuo je kako je to poziv i svakom kršćaninu danas, prenosi KTA.
 
Posvijestivši okupljenim vjernicima veličinu kršćanskog poziva kojim ih Krist šalje da bi bili sol zemlje i svjetlo svijeta, kao vrhunski primjer predstavio je za uzor osnivača Reda propovjednika. „Upravo smo svi pozvani biti, poput njega, propovjednici Istine u svojoj svakidašnjici“, rekao je na kraju homilije fratar Vukadin.
 
Nakon Misnog slavlja, kako donosi portal dominikanci.hr, a prenosi nedjelja.ba, uslijedio je zajednički svečani ručak u župnoj dvorani. ŽupnikJurič zahvalio je braći franjevcima i svećenicima na dolasku i njihovoj prisutnosti na proslavi svetkovine utemeljitelja Reda. (kta)

Označeno u