Dominikanac Ivan Dominik Iličić zaređen za svećenika

O svetkovini Luke evanđelista, u srijedu 18. listopada u samostansko-župnoj crkvi Kraljice svete krunice, tijekom misnoga slavlja po rukama mons. Mije Gorskog - pomoćnog biskupa zagrebačkog za svećenika je zaređen dominikanac Ivan Dominik Iličić.

Uz biskupa Gorskog - predslavitelja u koncelebraciji su bili provincijal fr. Slavko Slišković, prior samostana fr. Zvonko Knežević, župnik fr. Mato Bošnjak, učitelj studenata fr. Domagoj A. Polanšćak te druga brojna braća dominikanci i drugi svećenici. U propovijedi biskup se osvrnuo na poslanje svećenika i opis njegove službe.

Svećenik bi trebao hodati bez kese, obuće i torbe tj svećenik treba biti slobodan od navezanosti na novac kojeg može postati rob umjesto gospodara, tako svećenik treba biti blag i milosrdan da ne gazi druge već podiže.Obraćajući se obitelji potaknuo ih je na daljnju molitvu za novoređenika, još ustrajniju nego do sada jer služba je zahtjevnija i odgovornija.

Nakon euharistijskog stola uslijedilo je čestitanje, potom okupljanje oko stola zajedničke večere, izvijestio je portal dominikanci.hr