Upoznao sam živoga Isusa i oslobodio se pakla droge

Zovem se Ante. Uključen sam u zajednicu Cenacolo, zajednicu za oslobađanje od droge.

Isto tako neki se u zajednici ne oslobođaju od droge, nego i od raznih drugih ovisnosti, primjerice bluda, računala, interneta i sl.

Moje osobno iskustvo je droga. Kroz zajednicu Cenacolo upoznao sam živoga Isusa. Život bez Isusa je nikakav. Besmislen. Upravo zbog življenja takvim životom sam i došao u doticaj s drogom, a to se dogodilo dok sam bio u srednjoj školi koju sam pohađao u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kroz molitvu i susrete u zajednici Cenacolo sam izašao iz svega toga, iz pakla droge. U potpunosti sam oslobođen. Iako smo u toj zajednici i ne možemo izaći van niti raditi što želimo slobodni smo u duhu. Na slobodu duha nadovezala se i sloboda tijela. Svima mladima koji žive bez Isusa Krista mogao bih poručiti samo da žive Evanđelje i da slušaju svećenika, ne zbog toga što on govori, već zbog onoga što on živi i što svi ostali mladi mogu živjeti, a to je upravo Evanđelje. Trebali bi čitati Evanđelje i prigrliti ga, a ja to činim svaku večer. Otkako sam upoznao živoga Isusa svake nedjelje dolazim k Njemu na svetu misu i primam Euharistiju, Kristovo tijelo.

Vrlo je važno da svi mladi znaju poštivati roditelje. Ja nisam nimalo poštivao svoje roditelje prije no što sam došao u zajednicu Cenacolo. Svoga oca sam često nazivao „starim didom“ koji ništa o životu ne zna. Novac za drogu nabavljao sam od oca. Otac mi je znao davati novac kad sam ga tražio, a kad mi ga nije davao ukrao bih mu.

Svaki roditelj želi svojem djetetu samo dobro, zato mu i daje novac s nadom da će dijete s tim novcem učiniti dobru stvar, no nažalost brojna se djeca tako razmaze, a ja nisam bio iznimka tome. Svi znamo da ima jako dobre djece, dobrih ljudi sa životnim smislom koji će s tim novcem učiniti uistinu dobre stvari, ali ja tada, nažalost, nisam imao životnog smisla. Moja poruka za kraj svima je da se ne dozvolite pad u svjetsku laž. Cijeli svijet preporučuje lažne stvari, a one su da lažete, da ne ljubite, ne volite. Moja je poruka upravo takva da živite Evanđelje. Čistoća tijela i čistoća srca u tome uvelike pomažu, a ja sam djevojke gledao samo kao na stvari, samo kao na seksualne predmete, a sada ih vidim u pravom svjetlu.

Sve vas blagoslovio i sačuvao dragi Gospodin i Bog naš!