Papa djeci pjevačima: Svojim pjevanjem prenosite osjećaj smirenosti

Potičite svoju djecu da se uključe u dječji zbor i svojim glasom doprinesu ljepoti svetih Misa. Objasnite im da je pjevanje poput osobne molitve koju pjevamo Gospodinu na slavu, kako bi rekao sv. Augustin; „ Tko pjeva dvostruko moli“, svojim glasom,  srcem i osjećajima. Male pjevače na to je potaknuo i papa Franjo

Bog se učinio Djetetom kako bi bio bliže čovjeku svakog doba, izražavajući mu svoju beskonačnu nježnost – rekao je Papa djeci i mladima, članovima Maloga zbora „Mariele Ventre“ koji djeluje u okviru franjevačke ustanove Antoniano iz Bologne. Sveti ih je Otac primio 7. prosinca u Vatikanu, zajedno s pratiteljima koji vode njihove aktivnosti. Prigoda je za susret bila 60. obljetnica poznatoga dječjeg festivala glazbe „Zlatni novčić“, na kojemu se natječu djeca od 3 do 12 godina.

Papa je pohvalio lijepe glazbene izvedbe Maloga zbora, koje se sviđaju i mališanima i odraslima. Svojim pjesmama, u jednostavnosti i svojom sposobnošću, prenosite osjećaj smirenosti koja je toliko potrebna svima, a posebno obiteljima izmučenima teškoćama i trpljenjem – istaknuo je Papa te ih potaknuo da nastave ići tim putom, pjevajući istinske vrijednosti života.