Papa u tweetu: Bez ljubavi ostaju neplodni i život i vjera

Papa Franjo je proteklih dana nastojao svojim pratiteljima na Twitteru približiti važnost ljubavi, darivanja i molitve.

Bez ljubavi ostaju neplodni i život i vjera – istaknuo je tako danas Sveti Otac, podsjećajući na ono što je rekao 29. listopada ove godine prije molitve Anđeoskog pozdravljenja. Ljubav je ta koja životu i putu vjere daje polet i plodnost – kazao je tom prilikom Papa, napominjući da je Isus živio svoj život propovijedajući i čineći ono što je doista vrijedno i bitno, odnosno ljubav. Drugim riječima, živio je i djelovao u skladu s dvjema zapovijedima: „Ljubi Gospodina Boga svojega svim srcem svojim, i svom dušom svojom, i svim umom svojim“; i: „Ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga“ (usp. Mt 22,37.39).

U jučerašnjoj je pak tweet-poruci papa Franjo objasnio važnost darivanja: „U nebu nije važno ono što imaš, nego ono što daješ“ jer, kao što je Gospodin upozorio, tko sebi zgrće blago, ne bogati se u Gospodinu (usp. Lk 12,21). Papin je tweet ujedno i aluzija na Gospodinove riječi koje nam donosi sveti Pavao: „Blaženije je davati nego primati!“ (Dj 20,35).

U utorak, 19. prosinca, Sveti je Otac svoje pratitelje na Twitteru potaknuo na molitvu: Idite u susret Isusu, budite s Njim u molitvi i povjerite čitavu svoju egzistenciju njegovoj milosrdnoj ljubavi. A kao što je istaknuo u poruci mladim Kanađanima, koji su u listopadu ove godine sudjelovali na Kanadskom forumu mladih, budemo li išli Isusu u susret, provodili vrijeme s Njim u molitvi, povjeravajući mu čitav svoj život, naša će vjera biti svijetlo svjedočanstvo velikodušnosti i radosti nasljedovanja Isusa, kamo god nas odveo.

Označeno u