Papa u tweetu: Pomozi nam, Oče, tražiti ono neprolazno, Tvoju prisutnost

Papa Franjo u današnjoj tweet poruci moli Gospodina da nam pomogne tražiti njegovu prisutnost koja je neprolazna. Osim toga, imenovao je novoga marsejskog nadbiskupa metropolita; riječ je o msgr. Jean-Marcu Avelineu, rođenom u Alžiru

Usred mnogo stvari koje prolaze, a koje nas muče, pomozi nam, Oče, tražiti ono što ostaje: prisutnost Tvoju i onu našega brata – napisao je papa Franjo u današnjoj tweet poruci, podsjetivši tako na riječi koje je uputio u prigodi molitve Očenaša u novoj pravoslavnoj katedrali u Bukureštu, 31. svibnja ove godine, tijekom apostolskoga pohoda Rumunjskoj. Koliko se puta u molitvi ograničavamo samo na traženje darova i nizanje zahtjeva, zaboravljajući da je najvažnije slaviti Tvoje ime, klanjati se Tvojoj osobi, kako bismo potom u osobi brata, kojega si stavio kraj nas, prepoznali Tvoj živi odraz – istaknuo je tada Sveti Otac.

'Oče naš' nije molitva koja umiruje, nego je ona vapaj pred pomanjkanjem ljubavi u našem vremenu, pred individualizmom i ravnodušjem koji obeščašćuju Tvoje ime, Oče. Pomozi nam da budemo gladni darivanja sebe – istaknuo je papa Franjo. Razmišljajući o pojedinim zazivima u Očenašu Papa je zazvao Oca da nam pomogne ne suditi brata za njegova djela i njegove ograničenosti, nego prihvatiti ga prije svega kao Njegovo dijete. Oca, koji je na nebesima, molio je, osim toga, za sklad koji na zemlji ne znamo čuvati. Molimo to po zagovoru brojne braće i sestara u vjeri koji borave na nebesima nakon što su vjerovali, ljubili i mnogo trpjeli, pa i naših dana, samo zato što su kršćani – rekao je papa Franjo.

Sveti je Otac danas, osim toga, imenovao mons. Jean-Marca Avelinea novim nadbiskupom metropolitom Marseillea. Na toj dužnosti nasljeđuje nadbiskupa Georgesa Pontiera, koji je u svibnju navršio 76 godina, te je papa Franjo prihvatio njegovu ostavku na pastoralnu službu. Novi je nadbiskup rođen u Alžiru, a u Marseilleu živi od 1966. godine. Crkva u Marseilleu me pripremila i dovela do vjere – kazao je nadbiskup Aveline u razgovoru za Vatican News te dodao da zbog toga prije svega želi zahvaliti Crkvi u Marseilleu i njezinim vjernicima i svećenicima. Novi je nadbiskup zahvalio i msgr. Pontieru, od kojega je – kako je rekao – naučio biskupski posao. Vidjet ćemo stoga što nas čeka; trebat će čvrsto držati ruku Krista i stada, i nastaviti ići naprijed u hodu – rekao je nadbiskup Aveline.