Papin Božićni tweet - Kako slaviti Božić?

Papa Franjo je i u današnjoj tweet-poruci usmjerio pažnju na istinski smisao Božića te je tako napisao: „Želimo li doista slaviti Božić, razmatrajmo sljedeći prizor: krhku jednostavnost novorođenčeta.

Tu se nalazi Bog“. Za vrijeme prošlogodišnje polnoćke Sveti je Otac istaknuo da tim znakom Evanđelje otkriva paradoks: govori o caru, upravitelju, moćnicima onoga vremena, ali Bog se ne uprisutnjuje tamo; On se ne pokazuje u velikim dvoranama, nego u siromaštvu štale; ne u pompoznosti, već u jednostavnosti života; ne u moći, nego u malenosti koja iznenađuje.

Kako bismo ga susreli – nastavio je tom prilikom Sveti Otac – trebamo otići tamo gdje je on: trebamo se pokloniti, poniziti, učiniti se malenima. Djetešce nas poziva da iza sebe ostavimo iluzije prolaznoga i da idemo u srž, da se odreknemo svojih nezasitnih prohtjeva, da odbacimo svoje beskrajno nezadovoljstvo i žalost za nečim što nikad nećemo imati. To će nam pomoći iza sebe ostaviti te stvari kako bismo otkrili jednostavnost Bogodjeteta, mir, radost i smisao života – kazao je među ostalim Papa.

Označeno u