Papin tweet: Što je obitelj otvorenija životu i drugima, to je vjerodostojnija

Obitelj je skladno jedinstvo razlika između muškarca i žene, a što je sposobnija otvoriti se životu i drugima, to postaje vjerodostojnijom – poručio je papa Franjo svojim pratiteljima na Twitteru povodom blagdana Svete obitelji Isusa, Marije i Josipa.

A kao što je napomenuo u svom govoru na međunarodnoj konferenciji Humanum na temu komplementarnosti muškarca i žene, održanoj u Rimu u studenom 2014. godine, komplementarnost muškarca i žene se nalazi u temelju braka i obitelji, a za većinu nas, obitelj je prvo mjesto u kojem susrećemo i 'udišemo' vrijednosti i ideale.

Papa je tom prilikom osim toga istaknuo kako je upravo zajedništvo muškarca i žene u braku jedinstveno, prirodno, temeljno i prekrasno dobro za osobe, zajednice i cijela društva, dok je obitelj temelj suživota i lijek protiv društvene fragmentacije. Sveti je Otac također naglasio da djeca imaju pravo odrastati u obitelji s ocem i majkom koji su sposobni stvoriti povoljno okruženje za razvoj djeteta i njegovo emocionalno sazrijevanje.

Označeno u