Papina molitvena nakana za srpanj „Umor svećenika…"

Da svećenici, koji doživljavaju umor i osamljenost u svom pastoralnom djelovanju, nađu pomoć i utjehu u svojoj prisnosti s Gospodinom i u prijateljstvu svoje braće svećenika - Papina je molitvena nakana za mjesec srpanj.

Papa Franjo u molitvenoj nakani za mjesec srpanj poziva vjernike da mole za svećenike i njihovu pastoralnu službu, javlja Radio Vatikan. „Umor svećenika… Znate li koliko često razmišljam o tome?", rekao je Papa u prigodnoj video-poruci i dodao: „Svećenici sa svojim vrlinama i manama rade u mnogim različitim područjima, javlja IKA.

Suočeni s toliko otvorenih bojišta, svećenici se ne zaustavljaju nakon razočaranja", rekao je Sveti Otac, napominjući da je u tim trenucima za njih dobro prisjetiti se da ljudi ljube svoje pastire, da su im potrebni i da im se povjeravaju. Molimo zajedno da svećenici, koji doživljavaju umor i osamljenost u svom pastoralnom djelovanju, nađu pomoć i utjehu u svojoj prisnosti s Gospodinom i u prijateljstvu sa svojom braćom svećenicima, zaključio je papa Franjo.