Intervju s Vickom - “Odgovor je u tvom srcu“

Novinar Rolling Stone Magazina ostao je bez riječi u prisutnosti međugorske vidjelice Vicke...“ Osjećao sam da moram ušutjeti . Doslovno sam izgubio sposobnost govora. Sljedećih 40 min, nitko od nas dvoje nije rekao ni riječ “ 

 

randall-sullivan.jpg

    Foto: Novinar Randall Sulivan

                                                                   
U njegovoj popularnoj knjizi o Međugorju "Miracle Detective" Randall Sullivan piše:“ Vicka mi je obećala sat vremena, ali sam samo oko petnaest minuta bio sposoban voditi intervju kada sam se počeo boriti sa pronalaženjem riječi, jedva uspijevajući postaviti i ona najkraća pitanja. Kasnije, pokušao sam se sjetiti je li još netko ovako slično mogao utjecati na mene, i nisam se mogao sjetiti nijednog imena.

Prisjetio sam se intervjua kojeg sam imao sa Dalai Lamom prije dvanaest godina. Susret s tibetanskim prognanim vođom bio je posebno radostan - nitko koga sam dotada prije sreo nije opisao svoje slabosti na tako iskren i zabavan način - ali  Dalai Lama me nije dotaknuo na tom nivou na koji je Vicka utjecala na mene.

Zureći u oči ove obične mlade žene, kratko ošišane kose i izbrazdane blijede kože, nisam bio siguran da li sam osjećao strahopoštovanje ili uznemirenost. Uspio sam se nekako sabrati i prvo sam što sam joj spomenuo su pitanja o njenim bolestima i patnjama koje je podnosila. Vicka je samo potvrdila kimanjem glave ali bez ikakvog izraza na licu.

 

Pokušao sam se podsjetiti zašto sam to uopće spomenuo, ali sam u tom trenutku bez nekog razmišljanja pitao 'Vicka, jesi li ikada nesretna?'. Nekoliko trenutaka promatrala me je u tišini. Zamijetio sam iskricu u njenom oku; Znao sam da je znala da joj nikad ne bi povjerovao, ako bi njen odgovor bio negativan.

Nasmijala se.

'Ne' rekla mi je. 'Nikada'

vicka-u-molitvi.jpg

Foto: Molitvena nakana koju joj je Gospa povjerila je molitva za bolesne.


 
    'Kada imate tumor na mozgu' bio sam uporan, 'zar ne postoje trenuci kada postanete ljuti ili uplašeni zbog svega?'

Vicka me pogledala i kao da je uživala u mom smješnom pitanju koje mi zaključujući po njezinom izrazu lica očito nije trebalo. ‘Ja sam sa Gospom svaki dan,’ odgovorila je napokon. ‘Kako mogu biti nesretna, čak i samo jedan trenutak?

U njenom pogledu spoznao sam o čemu govori, duboko sam udahnuo, i osjetio da nemam više što reći.To nije bio onaj slučaj u kojem se ne možeš sjetiti ono što si htio  pitati; nego sam tada doslovno izgubio mogućnost govora.

Sljedećih četrdeset minuta, nitko od nas nije rekao ni riječ. Tada se Vicka ustala na što sam i ja učinio isto. ‘Ono što moraš znati,’ rekla mi je ‘ Isus i naša Majka Marija, oboje, vole te jako puno. Doveli su te ovamo sa razlogom, i ovisi o tebi hoćeš li shvatiti koji je to razlog. Odgovor je u tvom srcu.’