Vidjelica Mirjana Dragičević-Soldo: 2. kolovoz je značajan datum

Dana 2. kolovoza 1981, Djevica Marija je dopustila mještanima nazočnim na Ukazanju da ju mogu dodirnuti i objavila je zašto je došla. 2. kolovoz 1987.

Gospa se počela ponovno ukazivati vidjelici Mirjani (svakog drugog u mjesecu). Istoga datuma mnogi su vidjeli neobične pojave na Suncu. Vidjelica Mirjana kaže da sve ukazuje na naredne događaje vezane za taj datum.Međugorje i datum 2. kolovoz su povezani na poseban način koji će biti više u potpunosti poznat u budućnosti, riječi su citirane u knjizi "Međugorje, Zadnje ukazanje", autora Wayne Weible-a.

U knjizi, Weible pita vidjelicu je li slučajno da su ponovni susreti s Djevicom Marijom počeli iznova na 2. kolovoz 1987.g., nakon stanke od gotovo pet godina.

"Mnoge lijepe stvari su se dogodile na ovaj dan. Shvatit ćete kasnije zašto je taj dan Gospa izabrala da mi se ponovno ukaže",- kaže Mirjana

Također, 2. kolovoza 1981.g. Djevica Marija je objasnila zašto se počela ukazivati u Međugorju, s porukom "Glavna borba je između moga Sina i Sotone. Ljudske duše su u pitanju." I 2. kolovoza 2009.g. se procjenjuje da je 50.000 ljudi svjedočilo čudesnim pojavama na Suncu i Nebu tijekom Ukazanja Mirjani.

Katolička Crkva 2. kolovoza slavi marijanski blagdan Gospe od Anđela. Međugorje je franjevačka župa, 2. kolovoza je jedan od najvažnijih dana u godini u franjevačkim analima koji se slavi kao rođendan franjevačkog reda.

Kao što je Mirjana često govorila da nije slučajno zašto Ukazanja ima svakog drugog u mjesecu i da će razlog biti poznat kada se otkrije i 10 tajni, prvi put javno izdvaja 2. kolovoz kao datum od posebnog značaja. Mirjana je rekla da isto vrijedi i za 18. ožujka, kada joj je rođendan i kada ona također ima Ukazanje.