Vidjelica Vicka čeka Gospino odobrenje da objavi njezin životopis

Vidjelica Vicka Ivanković-Mijatović iz Bijakovića-Međugorja završila je Gospin životopis u kojem će biti prikazan čitav Njezin zemaljski život od rođenja do uznesenja na nebo, potvrdila je sama Vicka u razgovoru za Fenu.

Radi se su tri bilježnice koje su već duže vrijeme gotove, no sada Vicka od Gospe čeka odobrenje, odnosno vrijeme kada će ih objaviti. Knjiga će prvo biti tiskana na hrvatskome jeziku na kojemu se Gospa Vicki i obraća, a zatim i na svim ostalim svjetskim jezicima. Kako je izjavila sama Vicka, njoj se Gospa ukazuje svaki dan od 20 do 7 sati, a u zadnje je vrijeme Gospa na poseban način zabrinuta za mlade i obitelji, koji se nalaze u jako teškoj situaciji. Vicka smatra kako im mi možemo pomoći svojom ljubavlju i molitvom srca.

Tako Gospa preko Vicke mladim poručuje: “Dragi mladi ono što vam današnji svijet nudi je prolazno i kroz to možete vidjeti da Sotona koristi svaki slobodan trenutak za sebe, a danas to najviše čini na mladima jer želi razrušiti naše obitelji. Draga djeco vrijeme je velike milosti”. Gospa želi da obnovimo Njezine poruke i da ih počnemo srcem živjeti. Želi da mi budemo nositelji Njezinog mira i da molimo za mir u svijetu. No, najprije traži da molimo za mir u našem srcu, mir u našoj obitelji, u našoj zajednici i onda zajednički s tim istim mirom da molimo za mir u svijetu, poručuje Vicka.

Gospa govori: “Ako vi molite za mir u svijetu, a nemate osobnog mira u vašem srcu, ta molitva nije toliko vrijedna”, te preporučuje da u ovome trenutku pojačamo naše molitve jer su joj naše molitve potrebne. Također, Gospa želi da molimo za ostvarenje Božjih i Njezinih planova, da svaki dan uzmemo Bibliju pročitamo nekoliko redaka i da to tijekom dana živimo.
“Dajem vam mir i svoju ljubav da biste je vi mogli ponijeti u svoje obitelji i dati svima oko nas”, poručuje nam Gospa preko Vicke, koja naglašava kako nam Gospa daje svoj blagoslov i moli za sve nas.

Po Vickinim riječima, Gospi bi na poseban način bilo drago da se u našim obiteljima i zajednicama obnovi molitva Krunice i da roditelji molili s djecom, a djeca s roditeljima. Tada nam, kaže ona, Sotona zaista ne može ništa. Gospa ističe da je Sotona jak i želi nas omesti u svemu i zato Ona traži da mi pojačamo naše molitve, kako bismo ga našim molitvama odstraniti što dalje od nas i da nam ne može ništa, a preporučuje nam da to nabolje možemo učiniti s krunicom u ruci koja je najjače oružje protiv Sotone, naglašava Vicka.

Također, Gospa nam svim poručuje da uvijek uz se imamo nešto blagoslovljeno kako bismo se što lakše mogli obraniti od Sotone te da misu stavimo na prvo mjesto jer je to najvažniji i najsvetiji trenutak. U tom trenutku dolazi Isus i mi ga primamo u naša srca. Zato i Gospa traži da se kroz to vrijeme na poseban način pripremimo kako bismo Isusa što dostojnije i s ljubavlju mogli primiti.

Isto tako, preporučuje po potrebi svetu ispovijed, ali barem jednom mjesečno. No, naglašava da ispovijed ne treba shvaćati samo da odemo, da se oslobodimo grijeha i živimo istim životom kao prije, nego se trebamo mijenjati da budemo nove osobe. Inače, Vicku dnevno posjeti na stotine hodočasnika iz cijeloga svijeta. Svi oni, u što smo se i sam uvjerili, žele je dotaknuti, porazgovarati s njom, poljubiti je, čuti Gospine poruke, a za sve njih Vicka uvijek nađe vremena jer, kako kaže, kada čovjek nešto želi i ima volju sve može postići jer to radi s ljubavlju i srcem.

Hodočasnici s Vickom razgovaraju na gotovo svim svjetskim jezicima, a ona ih strpljivo sluša te naglašava: “Meni se ne žuri; kada ode zadnji hodočasnik, tada i ja idem”.
Za sve to, kako govori, snagu joj daje Gospa kroz svoju ljubav i milost koju onda ona prenosi na druge. Na pitanje što misli kada će se Međugorje proglasiti međunarodnim svetištem, Vicka odgovara: “Mi smo jedne prilike pitali Gospu da nam to kaže, a ona nam je rekla ‘Vi to prepustite meni ja ću se za to pobrinuti, a vi prihvatiti moju poruku i živite je’”.

Gospi se ne žuri i Njoj sigurno nije toliko do priznanja koliko joj je do naših srca jer Ona kaže: Ja želim vas, naglašava vidjelica Vicka.

“Mi se za to ne trebamo brinuti; Ona će se za to pobrinuti. Mi moram samo živjeti po Njezinim uputama i to prenositi na druge”, zaključuje Vicka, te dodaje kako Gospa kaže: “Ja nisam došla da vam dam nešto posebno već da vas potaknem na ono što znate a od čega ste se udaljili”. Možete vjerovati ili ne vjerovati. Biti vjernik ili nevjernik. Ali, zasigurno ni jedna vas vjere naće navesti na zlo i preporučit vam da budete lopov, kriminalac, sebičnjak i … Zato, ako ne vjerujete pustite one koji vjeruju neka uživaju u svojoj vjeri jer vidiš li čovjeka koji se sam sebi mudrim čini, znaj, i od bezumnika ima više nade nego od njega.