2. Domovinska duhovna obnova

Bratovština Marijanski zavjet za Domovinu organizira 2. Domovinsku duhovnu obnovu koja će se održati u Herojskom gradu – Vukovaru, simbolu prkosa, boli i ponosa od 31. 8. do 3. 9. 2023. godine prateći teme ” Četiri tjedna duhovnih vježbi” pod geslom:

“Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe […] i naći ćete spokoj dušama svojim.” (Matej 11, 28-29)

Ovom duhovnom obnovom želimo pronaći mir koji nudi Gospodin, za duhovno ozdravljenje hrvatskoga branitelja i članova njegove obitelji jer osnažen i cjelovit čovjek svoju snagu očituje ponajprije na vlastitoj unutrašnjosti da bi mogao prepoznati svoje dostojanstvo.

Gospodinov mir nije mir koji nudi svijet. On ne nudi mir od boli, od napasti, od patnji; nego nudi mir u bolima, u napastima, u patnjama. Gospodin ne gradi oko nas tvrđavu, kojom će nas zaštiti od svih zala ovoga svijeta; Gospodin želi u nama i od nas izgraditi tvrđavu na čije će zidine možda sva zla ovoga svijeta navaliti, ali će ona biti dovoljno čvrsta da sve navale izdrži.

Želimo da ova obnova bude i povratak međusobnog povjerenja – branitelja i mladih, muževa i žena, roditelja i djece, svećenika i puka Božjega. Uz pomoć duhovnog vodstva i po Marijinom zagovoru posvetit ćemo ovo vrijeme duhovnom osnaživanju svake osobe i jačanju zajedništva.

Broj sudionika je ograničen.

Prijave počinju 11. lipnja i traju do 3. kolovoza 2023.

Prijave sudionika su obvezne putem prijavnice na našoj web stranici www.marijanskizavjet.hr