Brojni Hrvati iz Münchena pješačili 90-ak kilometara u udaljeni Altötting

Jubilarno 50. hodočašće Hrvata Bavarske u svetište Crne Gospe u Altöttingu održano je u prošlu nedjelju. Svečano misno slavlje u bazilici sv. Ane predvodio je član Franjevačke provincije Bosne Srebrene prof. dr. fra Stipo Kljajić. Nakon ulazne pjesme „O mila majko nebeska“, hrvatske vjernike pozdravio je fra Frane Čugura, voditelj Hrvatske katoličke župe Rosenheim.

U propovijedi je fra Stipo pozvao sve da se ne odaju strahu, posebice ne lošem strahu koji se širi da bi se svijetom manipuliralo…

„Strahopoštovanje prema Bogu čini nas boljim ljudima, opći strah vodi samo u nesigurnost“, rekao je fra Stipo.

Misno slavlje pjevanjem je animirao mješoviti zbor Hrvatske katoličke župe München pod vodstvom s. Nikoline Bilić.

Fra Vislav Krijan najavio je početkom srpnja proslavu 50. obljetnice Hrvatske katoličke župe svetog Leopolda Bogdana Mandića u Traunreutu, dok je fra Frano Čugura krajem rujna najavio proslavu 50. obljetnice Hrvatske katoličke župe Rosenheim.

Misno slavlje završilo je pjesmom „Zdravo Djevo“. Na izlazu iz bazilike vjernici su mogli dati svoj novčani prilog za udrugu „Kruh sv. Ante“ u Sarajevu. Neki hodočasnici su pješačili iz Münchena u 90-ak kilometara udaljeni Altötting, a među njima je bio i fra Edvard Sokol.

Hodočašće u južnoistočni Bavarski Altötting sljedeće godine održat će se 30. lipnja, javlja IKA.